Zelenović: ‘Sporazum s narodom’ nije prekršen odlukom da učestvujemo na izborima u Šapcu

23. February 2020.
Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović rekao je večeras da smatra da opozicioni "Sporazum sa narodom" nije prekršen njegovom odlukom da izadje na predstojeće lokalne izbore u tom gradu.

Zelenović je emisiji “Utisak nedelje” beogradske TV “Nova S” rekao da se Šabac i Paraćin ne mogu tretirati kao ostale opštine u Srbiji.

Podsetio je da, kada je potpisan taj sporazum, a usledio je bojkot Skupštine Srbije, skupštine gardova Šapca i Paraćine nisu bojkotovane.

“Mi bojkotujemo republičke izbore jer nema slobode medija, a u Šapcu imate tri slobodne televizije. Pink i RTS su zarobljeni i zato bojkotujemo sve ostale izbore”, rekao je Zelenović.

Gradonačelnik Šapca je naveo da je za njega tema “da li su gradjani dobro informisani o lokalnim temama” i ocenio da u Šapcu “jesu informisani, i to je važno”.

Po njegovim rečima, Srbija “može da ima dve sredine koje funkcionišu”, kako je naveo, u kojima ima dijaloga u skupštini i u kojoj se nešto radi na pristojan način – Šabac i Paraćin.

“Odluka o izlasku (na izbore) je dobra za gradjane Šapca, a uveravam vas da je dobra i za ostale gradjane Srbije”, rekao je Zelenović.

Click