U Italiji u poslednja 24 časa umrlo još 27 zaraženih osoba

3. March 2020.
U Italiji je u poslednja 24 časa umrlo još 27 osoba zaraženih novim oblikom korona virusa, a potvrdjeno je 466 novih slučajeva zaraze.
Italy Virus Outbreak
Foto: Beta/AP Photo

Broj umrlih u Italiji povećan je na 79 osoba od početka epidemije, a broj zaraženih na 2.502, objavila je danas Civilna zaštita najnovije podatke.

Kina, gde se koronavirus pojavio u decembru, jedina je zemlja u kojoj je umrlo više od 79 ljudi.

Šef italijanske Civilne zaštite Andjelo Boreli rekao je da su umrli ljudi imali izmedju 55 i 101 godine, da su uglavnom bili stariji od 70 godina i da su mnogi imali druga oboljenja od ranije, prenosi Frans pres.

U italijanskim bolnicama nalaze se 1.263 zaražene osobe, od kojih je 220 na intenzivnoj nezi.

Italijanski regioni koji su najviše pogodjeni su Lombardija, gde je umrlo 55 osoba, Emilija-Romanja, gde je 18 umrlih i Veneto, sa tri smrtna slučaja.

Vlasti su objavile da je korona virusom zaražena i tek rodjena beba u Bergamu, blizu Milana.

Italija je treća zemlja na svetu po broju obolelih, iza Kine i Južne Koreje.

Južna Koreja je danas imala najveće 24-časovno povečanje broja obolelih, pošto je zaraza potvrdjena kod 851 osobe. Najveći broj obolelih je u gradu Daegu na jugoistoku zemlje i okolnim oblastima.

U Južnoj Koreji je do sada 5.186 osoba pozitivno testirano na korona virus, navodi Asošiejted pres.

Medju najteže pogodjenim zemljama je i Iran, gde je registrovano 11 novih smrtnih slučajeva, čime je broj umrlih u toj zemlji danas povećan na 77. U Iranu je zaraženo 2.336 ljudi.

Kina je ponovo prijavila da je smanjen broj novih slučajeva, pošto je u poslednja 24 časa obolelo 125 osoba u toj zemlji. U Kini je do sada obolelo više od 80.000 ljudi.

SAD, gde je zaraženo više od 100 osoba, danas su zabeležile skok u broju umrlih, sa dve na devet osoba.

Broj zemalja u kojima je potvrdjen najmanje jedan slučaj zaraze povećan je na više od 70, a prve slučajeve danas su prijavili Ukrajina i Maroko.

Do sada je od bolesti Kovid-19 koju izaziva koronavirus ozdravilo više od polovine zaraženih osoba, navodi AP.

Broj osoba zaraženih novim oblikom koronavirusa širom sveta prešao je 92.000, a od bolesti Kovid-19 umrlo je više od 3.100 ljudi, od toga oko 95 odsto u Kini.

Click