Tužilac Milovanović: Pretnje Simonovića su atak na javno tužilačku organizaciju

6. January 2020.
Tužilac Predrag Milovanović izjavio je da su pretnje koje mu je uputio bivši predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović atak na javno tužilačku organizaciju.
Udruzenje_sudijskih_i_tuzilackih_pomocnika_Srbije_5
Predrag Milovanović. Foto: Medija centar Beograd

“To što je optuženi izgovorio, u krivičnopravnom smislu, nije pretnja. Ipak, to što je rekao da sam zloupotrebio svoj položaj, da će se on pozabaviti i sudskim putem radom javnog tužilaštva, da sam montirao proces protiv njega te da neću biti tužilac kad se završi postupak – jeste atak na javnotužilačku organizaciju. Ali ja znam da se nosim sa pritiscima i to nije jedini primer”, rekao je Milovanović, zamenik tužioca u Drugom osnovnom tužilaštvu u Beogradu za Centar za pravosudna istraživanja (CEPRIS).

Milovanović zastupa optužbu u slučaju paljenja kuće novinaru portala Žig Info Milanu Jovanoviću, a na poslednjem ročištu optuženi Dragoljub Simonović, doskorašnji predsednik opštine Grocka i član Gradskog odbora SNS, javno mu je pretio u sudnici, tvrdeći da će se pozabaviti njegovim radom i “da on možda više i ne bude tužilac”.

Milovanović je istakao da je saradnja sa policijom tokom istrage u slučaju paljenja kuće novinaru Milanu Jovanoviću bila korektna ali i da je on, uvidevši težinu postupka i njegov značaj u javnosti, sam učestvovao u svim saslušanjima i drugim prikupljanjima dokaza, lično potpisujući sve zapisnike sa saslušanja.

Click