Suđenje za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića počelo ispočetka

6. September 2022.
Ponovljeno sudjenje za paljenje kuće novinara prortala Žig info Milana Jovanovića počelo je ispočetka nakon više od šest meseci odlaganja, preneli su beogradski mediji.
IMG_9561
Milan Jovanović

Kako javlja N1, četvorici optuženih, od kojih je jedan i dalje u bekstvu, ponovo se sudi zajedno jer su dva izdvojena postupka spojena u jedan.

Na današnjem ročištu pročitan je optužni predlog tužioca, koji je predlagao dokaze koje će obrazlagati na sudjenju, a zatim su optuženi negirali krivicu dok je odbrana takodje predlagala koje će dokaze izvoditi.

Na ročištu su branioci zahtevali da se iz dokaza izdvoje iskazi sa saslušanja Igora Novakovića i Vladimira Mihailovića jer smatraju da su obojica bili obmanuti i dali iskaze pod pritiskom, a odbrana Dragoljuba Simonovića imala je primedbu da tokom prethodnog prvostepenog postupka nisu imali ravnopravan tretman i da su mogli da predlože tek jednog svedoka.

Tražili su i da se kao svedok ispita zamenik tužioca Predrag Milovanović zbog načina na koji je saslušavao Mihailovića.

Prvostepenom presudom iz februara 2021. osudjeni su bivši predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović, izvršilac Aleksandar Marinković, koji se nalazi u bekstvu i drugooptuženi Vladimir Mihailović. U odvojenom postupku osudjen je i Igor Novaković.

Apelacioni sud je ukinuo jednu presudu u decembru 2021. godine, a drugu u junu 2022. godine.

Naredno ročište zakazano je za 29. septembar, prenosi portal N1.

Click