Protest roditelja ubijenih učenika ispred škole “Vladislav Ribnikar”

17. December 2023.
Nekoliko desetina građana okupilo se u subotu 16. decembra u podne ispred Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" u centru Beograda, na trećem protestu koji su organizovali roditelji dece ubijene u toj školi 3. maja. Roditelji nastradalih učenika, nezadovoljni su reakcijom države nakon tog teškog zločina.
1702727271-Ribnikar-protest
Protest roditelja ispred škole "Vladislav Ribnikar", održan 16. decembra 2023. Foto: N1

Okupljeni su prefarbali natpis “škola” na kolovozu u Ulici kralja Milutina, nedaleko od školskog ulaza, a potom su prosuli crvenu farbu ispred te obrazovne ustanove.

Jedan od zahteva roditelja je da prostor u kojem su đaci ubijeni postane memorijalni centar.

Na prozore škole građani su zalepili nalepnice sa natpisima “Vratite bezbednost u škole”, “Srbijo stani! Deca ti nisu bezbedna” i “Decu vam nećemo oprostiti”.

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je krajem novembra da će roditelji odlučivati o izgledu budućeg memorijalnog centra.

Na pitanje novinara kada će to biti, ona je odgovorila da je to pitanje kompleksno i da odluke ne mogu biti donete brzo.

Ministarka je u petak zatražila da škole u Srbiji, zbog pomenutog zločina, ovog decembra ne organizuju novogodišnje proslave.

Izvor: Beta

Click