Novinar koji 18 godina živi pod policijskom zaštitom ponovo dobio pretnje

11. October 2022.
Novinar Večernjih novosti iz Loznice Vladimir Mitrić, koji je pre gotovo 18 godina dobio policijsku zaštitu zato što mu je policajac naneo teške telesne povrede, izjavio je da je pre dva dana ponovo dobio informacije od bivšeg policajca koji mu je rekao da će osoba koja ga je povredila 2005. godine ponovo napasti.
vladimir-mitric-dw
Vladimir Mitrić. Foto: DW

“Ne znam kako će se kvalifikovati ovo što se desilo, ali nadam se da će biti bolje nego u prošlosti kada smo imali loša iskustva sa policijom i tužilaštvom. Policajac koji radi na mom obezbedjenju je sve čuo i video i on sve ovo može da potvrdi”, rekao je Mitrić za sajt Udruženja novinara Srbije (UNS), istakavši da to što mu je rekao bivši policajac ima ozbiljnu težinu.

On je dodao da niko nikada nije radio na ispitivanju pozadine napada od pre 18 godina i da ne sme da pomisli koliko bi bio ugrožen da nije pod policijskom zaštitom.

“Ovo što se meni dogodilo nipošto nije samo lokalno delo, jer znam o čemu sam sve izevštavao. Pisao sam o brojnim temama – od eksploatacije peska i šljunka na Drini, do trgovine narkoticima, kriminala i prizvodnje sirćetne kiseline u Bijeljini”, rekao je Mitrić.

Istakao je da je “kost u grlu” pojedinim policajcima, ne samo zbog podataka koje je iznosio već i zbog informacija koje su pretpostavljali da zna.

“Trebalo bi da imam tri srca da se mogu nositi sa ovim pretnjama, jer je sve ovo zaista stresno. Imao sam skoro i intervenciju na srcu. Ipak, ne popuštam jer su mislili da će me zastrašiti, a dobili su samo većeg protivnika u meni”, rekao je Mitrić.

Mitrić je dobitnik nagrade za novinarsku hrabrost 2006. godine, koja nosi ime njegovog ubijenog kolege iz Novosti Milana Pantića iz Jagodine.

Click