Nova generacija stipendista Hemofarm fondacije (FOTO)

20. December 2023.
Hemofarm fondacija predstavila je u sredu 20. decembra deset novih stipendista za akademsku 2023/2024 godinu, koji su na završoj godini na medicinskim, farmaceutskim, tehnološkim i biološkim fakultetima univerziteta u Srbiji.
10-velicanstvenih-SRB

“Stipendisti će imati priliku da, uz podršku mentora i stručnjaka iz Hemofarma i Hemofarm fondacije, unaprede svoja znanja, veštine, iskustva, kao i da se umreže sa vodećim ljudima poslovne zajednice i stručnjacima iz sveta biznisa”, saopštila je fondacija.

 

Nova generacija stipendista i generalni direktor Hemofarm grupe Ronald Zeliger. Foto: Hemofarm

Jednogodišnji obrazovni program “Možeš i ti”, osim mesečne finansijske podrške, uključuje programe mentorstva i stručne prakse u proizvodnom pogonu Hemofarma u Vršcu koja se odvija pod supervizijom najboljih stručnjaka iz industrije.

“Raduje me što iz godine u godine podržavamo mlade, koji su među najboljima u svojoj generaciji i što možemo da im pomognemo u trenutku kada je podrška često najvažnija – tokom studentskih dana. Bez sumnje, oni će izrasti u sjajne stručnjake i nadam se da će svoje karijere nastaviti da grade u Srbiji, a vrata Hemofarma su im uvek otvorena”, izjavio je generalni direktor Hemofarm grupe Ronald Zeliger.

 

Nova generacija stipendista Hemofarm fondacije. Foto: Hemofarm

Program stipendija uključuje i podršku deci zaposlenih u Hemofarm grupi, koji studiraju na državnim univerzitetima u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

“Od 1993. godine, Hemofarm fondacija je podržala oko 3.800 mladih ljudi, od kojih mnogi trenutno rade u Hemofarmu i predstavljaju vodeće stručnjake u svojim oblastima”, navodi se u saopštenju.

Izvor: Beta

Click