NDNV: Zaustaviti pretnje novinarki VOICE-a Ivani Gordić

21. November 2021.
Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) upozorilo je danas javnost da je novinarka Vojvođanskog istraživačko-analitičkog centra (VOICE) Ivana Gordić izložena pretnjama i kampanji mržnje zbog, kako navode, toga što je prva pisala o zlostavljanju radnika iz Vijetnama u kineskoj fabrici Linglong u Zrenjaninu.
5373900_ivana-gordic_ls
Ivana Gordić,. Foto: Vijesti/Snimak ekrana/N1

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) upozorilo je danas javnost da je novinarka Vojvodjanskog istraživačko-analitičkog centra (VOICE) Ivana Gordić izložena pretnjama i kampanji mržnje zbog, kako navode, toga što je prva pisala o zlostavljanju radnika iz Vijetnama u kineskoj fabrici Linglong u Zrenjaninu.

U saopštenju društva se navodi da je Gordić od objavljivanja priče primila različite pretnje preko društvenih mreža a da joj je i otežan i rad na terenu, jer nepoznati muškarci pokušavaju da joj onemoguće da dalje izveštava o temi od javnog značaja.

“Pozivamo zajednicu, ali i institucije da zaštite novinarku od napada, dok Nezavisno društvo novinara Vojvodine pruža punu podršku novinarki Gordić”, navodi u saopštenju.

U saopštenju je NDNV dodao da će obezbediti pravnu podršku koleginici i da će obaveštavati javnost kao i nadležne institucije o pritiscima koje ona trpi.

“Nedopustivo je da novinari i novinarke koji ukazuju na kršenja ljudskih prava budu zastrašivani i da trpe pretnje samo zato što izveštavaju o temi koja je od izuzetnog značaja za samu zajednicu”, ocenio je NDNV.

Click