Fondacija Ana i Vlade Divac obezbedili finansijsku podršku za 20 domaćinstava u Užicu

31. August 2021.
Fondacija Ana i Vlade Divac saopštila je danas da je u saradnji sa gradom Užicem obezbedila bespovratna sredstva za poljoprivrednike u iznosu od oko 4,2 miliona dinara.
FONDACIJA ANA I VLADE DIVAC POMAZE POLJOPRIVREDNIKE U UZICU
Foto: BETAPHOTO/Fondacija Ana i Vlade Divac

U okviru projekta “Divac poljoprivredni fondovi u gradu Užicu” 20 poljoprivrednika od 55 koliko se javilo za finansijsku podršku za razvoj plasteničke proizvodnje dobilo je pomoć jer će učestvovati i ličnim sredstvima u iznosu od 20 odsto od vrednosti projekta.

Direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac Ana Košel rekla je da saradnja sa gradom Užicem traje već šest godina i podsetila da je poljoprivreda jedno od strateških opredeljenja njihovog rada.

“Smatramo da je zapošljavanje prioritetna stvar u Srbiji, a posebno zapošljavanje u poljoprivredi. Saradjujemo sa preko 70 lokalnih samouprava, ali grad Užice nam je najduži partner i to je pokazatelj da dobro radimo zajedno”, rekla je Košel.

Gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević rekla je da se na taj način osnažuju porodice na selu i obećala da će Grad Užice i dalje ulagati u razvoj seoske infrastrukture kako bi Užičani koji žive na selu imali što kvalitetnije uslove za život.

Fondacija Ana i Vlade Divac više od 10 godina pomaže poljoprivrednike u selima Srbije sa ciljem da podrži razvoj porodičnih gazdinstava i obezbedi bolje uslove za poljoprivrednike i do sada je podržala 1.200 domaćinstava sa 200 miliona dinara.

Click