Duboko me je pogodila molba Sinoda SPC, to potpuno negira naše dosadašnje napore

14. April 2020.
Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da ga je "duboko" pogodila molba Sinoda SPC u vezi kretanja gradjana za Uskrs, navodeći da to na neki način "potpuno negira sve dosadašnje pokušaje da se spasu životi".

Komentarišući objavu na Fejsbuku u kojoj je najavio mogućnost da se povuče iz stručnog tima zbog kritika kojima su ovih dana bili izloženi on i ostali članovi tima, Kon je kazao da je to napisao jer je “nivo bezobrazluka prevazišao ono što može da se prihvati”.

“Shvatajući da do te mere nema razumevanja javnosti, osetio sam potrebu da se sklonim”, kazao je Kon na redovnoj konferenciji za novinare o epidemiji korona virusa u Srbiji.

Navodeći da je o mogućem povlačenju razgovarao sa predsednikom i premijerkom Srbije, Aleksandrom Vučić i Anom Brnabić, Kon je kazao da je dobio “snažnu” podršku vlasti bez koje, kako je ocenio, “ne bismo bili u stanju da bilo šta uradimo osim da pričamo”.

“Svestan politizacije svega u našoj zemlji, to je nužno da se kaže jer je istina”, kazao je Kon.

On je ranije danas na svom privatnom Fejsbuk nalogu naveo da je “vreme da se povuče” zbog kritika i prepusti boljima da vode pandemiju.

“Koliko vodim po Fejsbuku, glavni krivac za prodor virusa u Gerontološki centar u Nišu sam ja i stručni tim. Vreme je da se povučem zbog toga i prepustim boljima da vode pandemiju. Bolje ne umem i ne znam. Ratove neću da vodim ni protiv koga, osim protiv virusa. Neprekidno pratim sve misleće ljude i kako se gnev umesto na situaciju i sam virus okrenuo prema meni i stručnom timu. Vreme je da se sklonim. Privremeno isključenje. Sve najbolje”, napisao je Kon.

Click