Aktiviran SMS broj 7300 za podršku ugroženima u borbi protiv korone

8. April 2020.
Organizaciji Catalyst Balkans od danas je omogućila da gradjani mogu podržati borbu protiv posledica korona virusa slanjem SMS poruke na 7300, po ceni od 200 dinara sa PDV-om.
sms donacija
Formirana je i platforma covid19.donacije.rs kako bi gradjani mogli da daju svoj doprinos i onlajn donacijom. ;”Ova borba zavisi od svakog od nas i zato smo želeli da omogućimo svima da budu njen deo. Pozivamo sve gradjane da ostanu kod kuće, a da telefon iskoriste kako bi poslali SMS na 7300 ili na platformi covid19.donacije.rs odaberu projekat koji bi podržali”, izjavio je Miloš Janković iz Catalyst-a.
Catalyst Balkans je zahvalio mobilnim operatorima koji su prepoznali značaj ove inicijative i omogućili realizaciju u najkraćem vremenskom roku.
Preko platforme covid19.donacije.rs gradjani su za samo nekoliko dana donirali milion i po dinara za podršku socijalno ugroženima, beskućnicima, kao i za izradu maski za medicinske radnike.
Zahvaljujući toj pomoći, neprofitne organizacije su proizvele 12.500 zaštitnih maski koje dele u preko 15 gradova Srbije, pružile pomoć u hrani i higijenskim sredstvima za 43 socijalno ugrožene osobe i samohrane majke, pripremile pakete za beskućnike i korisnike Narodne kuhinje i pomogle Odeljenju za pedijatriju KBC Zvezdara u snabdevanju hranom.
Catalyst Balkans deo je Koalicije za dobročinstvo, koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac, a dodatno je čine Trag fondacijaSMART kolektiv, Srpski filantropski forum, Privedna komora Srbije i Forum za odgovorno poslovanje.
Click