AIK banka i MK Grupa doniraju 100.000 evra porodilištu u Beogradu

1. November 2021.
AIK banka i MK Grupa objavili su danas da će iz programa "Podrška porodici", porodilištima u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Sloveniji i Crnoj Gori donirati ukupno više od 700.000 evra.
AIK BANKA I MK GROUP DONIRAJU 100.000 EVRA PORODILISTU UBEOGRADU
Predsednica IO AIK Banke Jelena Galić, direktorka korporativnih poslova MKG Aleksandra Stojanović i ministar zdravlja Zlatibor Lončar. Foto: BETAPHOTO/MK Group/DS

Na sastanku predstavnika AIK banke i MK Grupe sa ministrom zdravlja Srbije Zlatiborom Lončarom dogovorena je donacija od 100.000 evra za porodilište u okviru KBC “Dr Dragiša Mišović” u Beogradu.

Lončar je zahvalio na donaciji kojom će se obezbediti još bolji uslovi u srpskim porodilištima, navedeno je u saopštenju.

On je istakao da je rast nataliteta i briga o najmladjima strateški cilj za Srbiju i zato država ulaže velika sredstva u obnovu i izgradnju novih bolnica, obnavlja pedijatrijska odeljenja, ginekološko-akušerske klinike, gradi Tiršovu 2, kako bi stvorila bolje uslove za najmladje pacijente.

“Ali nam je veoma drago da će MK Grupa i AIK banka i ove godine podržati naš zdravstveni sistem, ovoga puta u pravcu podrške našim porodilištima. Dogovorili smo donaciju za odeljenje ginekologije u KBC Dragiša Mišović, naročito imajući u vidu da ta bolnica zbrinjava trudnice i decu koja su COVID-19 pozitivna. Ovog puta dogovorili smo i još jednu važnu stvar, a to je da ćemo na svaki uložen dinar MK Grupe i AIK banke u srpsko zdravstvo, mi uložiti još jedan”, istakao je Lončar.

Podsetio je i da je MK Grupa i prošle godine pomogla zdravstveni sistemu Srbije, uključujući i odmor koji su za zdravstvene radnike koji rade u kovid-19 sistemu obezbedili u svojim hotelima.

Predsednica izvršnog odbora AIK banke Jelana Galić zahvalila je Ministarstvu zdravlja na podršci u realizaciji donacije.

“Ova donacija predstavlja širenje programa ‘Podrška porodici’ koje i AIK banka i MK Grupa organizuju za svoje zaposlene koji se u tekućoj godini ostvare u ulozi roditelja. Ove godine ‘Podrška porodici’ proširila se i na lokalne zajednice u kojima poslujemo, kroz donacije porodilištima u celom regionu – u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori”, kazala je ona.

Galić je istakla da je ulaganje u nove naraštaje ulaganje u budućnost regiona, i da zato na taj način žele da doprinesu unapredjenju uslova u kojima se radja novi život.

Direktorka korporativnih poslova MK Grupe Aleksandra Stojanović istakla je da su društveno odgovorne aktivnosti kompanije i do sada najvećim delom bile usmerene ka zdravstvu i brizi o deci i mladima.

“Ovog puta su u fokusu buduće majke i bebe. Za ove potrebe smo za porodilište u okviru KBC ‘Dragiša Mišović’ izdvojili 100.000 evra, a vrednost celog regionalnog projekta iznosi preko 700.000 evra. Na ovaj način još jednom povezujemo ceo region kao kompanija koja zapošljava 6.000 ljudi širom Jadranske regije”, kazala je ona.

Istaknuto je da će regionalni projekat “Podrška porodici” biti realizovan u narednom periodu u pet zemalja regiona u kojima posluju MK Grupa i AIK banka.

Kako je precizirano, finansijske donacije odabranim porodilištima imaju za cilj da omoguće bolje uslove za trudnice, porodilje i novorodjene bebe, ali i da dugoročno pruže podršku porodičnoj politici i merama za podsticaj nataliteta.

Podseća se i da je u lokalnim zajednicama u kojima je prisutna, MK Grupa samo tokom proteklih pet godina realizovala više od 500 društveno odgovornih akcija u vrednosti koja premašuje pet miliona evra.

Prošle godine kompanija je za svoje humanitarne aktivnosti u borbi protiv korona virusa izdvojila više od milion evra i zbog toga nagradjena Glavnim Virtus priznanjem za doprinos filantropiji na nacionalnom nivou, ali i proglašena za društveno odgovoru kompaniju godine od strane Srpske asocijacije menadžera.

Click