Obitelj Paspalj iz Majskih Poljana dobila kontejner

13. January 2021.
Prvi od osam kontejnera koje je donirala Elixir grupa u sklopu akcije Srpskog filantropskog foruma i Fonda B92 urečen je danas porodici Paspalj u Majskim poljanama.
PHOTO-2021-01-13-15-35-43
Fotografije: Srpsko narodno vijeće (SNV)

Privremeni smještaj četveročlanoj obitelji, koja je dva tjedna spavala u drvenom štaglju čekajući da se ispune obećanja o kontejneru, stigao je iz donacije iz BiH. SNV i SPC do ponedjeljka su osigurali nabavu 64 kontejnera, od kojih je isporučeno njih 46.

Obitelj Paspalj iz Majskih Poljana u srijedu je dobila kontejner iz kontingenta koji je kao donacija Srpskom narodnom vijeću stigao iz Dubice i Srebrenice u Republici Srpskoj.

Paspalji (otac Mile, majka Nevenka i sinovi Slavko Danijel) dva su tjedna živjeli u drvenom štaglju na samom kraju sela. Danijel je spavao u autu. Mile kaže da su im u više navrata obećali kontejnere i da su oni, uz jednu obitelj, ostali jedini u Majskim Poljanama, ali nikako da stignu. Sada su dobili privremeni smještaj opremljen sanitarnim čvorom, a aktivisti SNV-a osigurat će ostalo. Struju će dobiti od HEP-a.

Paspalji su zadnjih dana više puta istupali u medijima, žaleći se da ih osim volontera, Hrvatske vojske i vatrogasaca, nije obišao nitko iz državnih institucija, Civilne zaštite i Crvenog križa. Zahvaljuju volonterima na pomoći, a smještaj će najviše značiti bolesnoj majci Nevenki koja zbog zdravstvenih problema ne bi smjela biti na hladnoći.

Otišli bi, kako kažu, u prihvatni centar, ali nisu željeli zbog stoke, uz koju su, kako kažu vezani egzistencijalno.

Do utorka je u zajedničkoj akciji Srpske pravoslavne crkve i Srpskog narodnog vijeća stiglo 64 kontejnera. Isporučeno je njih 46 i to u sljedećim naseljima: Knezovljani, Majske poljane, Donji Klasnić, Gornja Bacuga, Donja Cemernica, Mostanica, Zrinska Draga, Donji Kukuruzari, Luscani, Petrinjci, Mali Gradac, Martinovici, Dragotina, Donja Mlinoga, Banski Grabovac, Donja Pastusa, Veliki Susnjar, Drenovac Banski, Veliki Gradac, Gornji Petkovac i Josavica.

 

Tekst je prenet sa portala Novosti.

Click