Dobro u ljudima – Marina Adamović humana pesnikinja iz Niša

16. November 2020.
Marina Adamović je hrabra žena koja je svoj život posvetila humanosti. Iako je u invalidskim kolicima, to je nije sprečilo da u svom rodnom gradu Nišu osnuje banku dobročinstva kroz koju svakodnevno prikuplja dobrovoljne novčane priloge za potrebe lečenja dece i mladih.
marina adamovic

Nesebičnu pomoć za izgradnju malog lokala, banke dobročinstva, dobila je od gradjana Niša, gde provodi svaki dan. Njena velika humanost spojila ju je sa bajkerima moto kluba “Road Guardian” koji dugi niz godina organizuju vožnje prijateljstva kroz koje sakupljaju dobrovoljne priloge i uz Marininu pomoć usmeravaju tamo gde je najpotrebnije.

Iako je osoba sa invaliditetom, Marina nastavlja svoj put neumorno sa više snage svakog dana, a mi joj se divimo i dajemo primer herojstva drugim ljudima, jer dobra dela ne smeju da prodju nezapaženo!

Mesec pristupačnosti realizuje se u sklopu kampanje Srbija bez barijera koju realizuje Srpski filantropski forum sa Koalicijom za dobročinstvo koju čine Fondacija Ana i Vlade Divac, Trag fondacija, SMART kolektiv,

Privredna komora Srbije, Forum za odgovorno poslovanje i Katalist Balkans. Kampanja se ralizuje u okviru Projekta za stvaranje povoljnije okvira za davanje koji finansira Američka Agencija za međunarodni razvoj USAID.

Click