Dobro u ljudima – Deca Liman

10. November 2020.
Emisija “Dobro u ljudima” skreće pažnju na lepe i pozitivne primere iz svih sfera života. Ekipa ove emisije konstantno je u potrazi za sasvim malim, a za njih velikim, herojima svakodnevnice.
deca liman

Svaki filantropski rad vredan je pomena, ne bi li inspirisao slušaoca ili barem skrenuo pažnju na one koji su spremni da druge stave ispred samih sebe.

Ono što ovu priču čini posebnom jeste da su u ovom slučaju filantropi deca uzrasta 6 do 12 godina. Kako kažu, spontano su došli na ideju da otvore štand na kome će prodavati limunadu, a svu zaradu doniraju “Nurdoru”.

Predsednica udruženja “Nurdor,” Joland Korora, odlučila je da poseti štand i ostala zatečena zrelošću i razmišljanjem dece. Oni ističu da su veoma zadovoljni što imaju mogućnost da na ovaj način pomognu drugarima sa onkologije, a da je osećaj sreće još veći jer sve rade samostalno i direktno uplaćuju novac udruženju. Uspeli su da prikupe čak 60.000 dinara i veoma su ponosni na svoj uspeh.

Dok deca na onkologiji vode najtežu bitku svog života, društvo sa Limana stoji uz njih i sigurno je da će zajedno lakše pobediti neprijatelja, a dobra dela ne smeju da ostanu nezapažena!

Mesec pristupačnosti realizuje se u sklopu kampanje Srbija bez barijera koju realizuje Srpski filantropski forum sa Koalicijom za dobročinstvo koju čine Fondacija Ana i Vlade Divac, Trag fondacija, SMART kolektiv,

Privredna komora Srbije, Forum za odgovorno poslovanje i Katalist Balkans. Kampanja se ralizuje u okviru Projekta za stvaranje povoljnije okvira za davanje koji finansira Američka Agencija za međunarodni razvoj USAID.

Click