UNS sutra u Jagodini na 20 godina od ubistva Milana Pantića traži da Tužilaštvo za organizovani kriminal preuzme slučaj

10. Jun 2021.
Tradicionalno okupljanje u Jagodini na godišnjicu ubistva novinara Milana Pantića ovog puta biće drugačije jer je predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara Veran Matić dan uoči objavio da Komisija koju vodi zna motiv, naručioce i izvršioce, ali da ne može dalje, zbog čega će sutra predstavnici Udruženja novinara Srbije na mestu gde je Pantić ubijen tražiti da Tužilaštvo za organizovani kriminal hitno preuzme ovaj slučaj kako bi on bio rešen na jedini mogući način- kroz zainteresovano pravosuđe.
image
Foto: Aleksandar Dobrosavljević / Insajder i Radio Slobodna Evropa / Jutjub / printskrin

Izvor: UNS

U svom javnom obraćanju Matić je naveo da Komisija zna da je Pantić ubijen zbog onog što je pisao i onog što bi tek pisao o privatizaciji Cementare Novi Popovac u Paraćinu. Takođe, navodi da Komisija ima saznanja o tome ko je stajao ispred zgrade, tajno pratio i na kraju izvršio samu likvidaciju, kao i koja kriminalna grupa je sve osmislila.

U svetlu ovih okolnosti će se sutra, 11. juna, u 11 sati, na 20 godina od ubistva Milana Pantića, dopisnika „Večernjih novosti” na njegovom grobu okupiti novinari, porodica i prijatelji. U 11.30 predstavnici UNS-a će položiti venac na spomen ploču na Trgu Milan Pantić.

U 12 sati u Narodnoj biblioteci u Jagodini biće uručena nagrada „Milan Pantić“ koju zajednički dodeljuju „Večernje novosti“, UNS, NUNS, jagodinska redakcija “Novi put” i književni klub “Đura Jakšić”.

Komisija za istraživanje ubistava novinara osnovana je 2013. godine i od početka rada ima podršku UNS-a.

Članak je prenet sa portala UNS.

Share