UNS: Neprihvatljivo da radnik obezbeđenja dobije otkaz zato što ima kontakt novinara u telefonu

18. April 2023.
Udruženje novinara Srbije (UNS) je zaprepašćeno zbog otpuštanja radnika obezbeđenja u Subotica-transu A. I. zato što ga direktor ovog javnog preduzeća Dejan Ljubisavljević sumnjiči da je dostavljao informacije u vezi sa aferom „Starter“ novinaru Branku Žujoviću i tvrdnje Ljubisavljevića da je razgovor A.I. i Žujovića presretnut.
UNS-logo-za-clanak

Izvor: UNS

– Pozvali su me danas kod direktora Ljubisavljevića koji mi je oduzeo telefon i izlistao kontakte. Pronašao je broj telefona Branka M. Žujovića u imeniku i rekao mi je da zna da smo se čuli, jer je naš razgovor bio presretnut – rekao je radnik obezbeđenja za portal „Vesti 024“.

UNS traži da Tužilaštvo za viskokotehnološki kriminal utvrdi da li su zaista i po čijem nalogu bili praćeni telefonski kontakti radnika obezbeđenja zbog sumnje da je odavao informacije od javnog značaja.

UNS podseća da radnik obezbeđenja A.I. ukoliko je odavao informacije od javnog značaja treba da bude zaštićen Zakonom o zaštiti uzbunjivača, a da svi koji su odgovorni za kupovinu opreme za Subotica-trans po višestruko većoj ceni od stvarne, o čemu je Žujović objavio seriju istraživačkih tekstova, treba da odgovaraju.

Click