Matorčević saznao identitet osobe za koju veruje da ga je fizički napala pre pet godina

12. September 2023.
Glavni i odgovorni urednik portala „Žig info“ Željko Matorčević javio je jutros Udruženju novinara Srbije (UNS) da je u toku vikenda saznao ime i prezime osobe za koju pretpostavlja ga je oktobra 2018. godine u Leštanima fizički napala i nanela mu teške telesne povrede.

Autor: A.N. Izvor: UNS

Matorčević je, kako kaže za UNS, od poverljivih izvora saznao da je ova osoba, svađajući se sa nadređenima u Gradskoj opštini Grocka, rekla da je fizički napala Matorčevića.

„U raspravi sa nadređenima u GO Grocka rekao je: ‘Sad vam ne valjam, a kad sam prebio novinara Matorčevića, tad sam vam bio dobar. I šta sam dobio za to, samo hiljadu i po evra i neki pišljivi ugovor”, rekao je Matorčević za UNS.

Matorčević kaže da je moguće da je to osoba koja ga je napala jer liči na napadača kojeg se seća i potiče iz Leštana. Od ove osobe je, kako kaže, nakon incidenta dobijao preteće poruke koje je tada prijavio policiji. Razmatrajući ovu prijavu, policija je tada odbila da pokrene krivični postupak, navodeći da u poruci nema jasnih i nedvosmislenih pretnji.

Posle tih pretnji, Matorčević je, kako kaže, posumnjao da se radi osobi koja ga je oktobra napala, ali za to nije imao dokaza.

Podsetimo, Željku Matorčeviću je 10. oktobra 2018. godine u Leštanima osoba stara oko 20 godina nanela teške telesne povrede.

„Mladić star oko 20 godina prvo me je pratio nekoliko stotina metara da bi me zatim udario u potiljak. Od siline udarca, pao sam na zemlju, a on je nastavio da me udara. Nakon što je iz suprotnog smera naišla kolona vozila, mladić je pobegao“, rekao je Matotčević tada UNS-u.

Članak je prenet sa portala UNS.

Click