Više od 5.000 prijavljenih iz 50 zemalja za BGD maraton

7. Februar 2020.
Na manje od 80 dana do starta 33. Beogradskog maratona, prijavljeno je više o 5.000 učesnika za maratonsku i polumaratonsku trku iz preko 50 zemalja sveta, što je najveći broj prijavljenih učesnika u ovom periodu ikad, sopštili su organizatori.
beogradski maraton 4
Foto: Beogradski maraton

Kako se navodi, prošlogodišnjim potpisivanjem ugovora između Beogradskog maratona i Abbott World Marathon Majors, po kome je Beogradski maraton postao deo čuvene World Marathon Majors serije (kojoj pripadaju: Tokijski, Bostonski, Londonski, Berlinski, Čikaški i Njujorški maraton) od 2020. godine – kao jedini takav događaj u regionu, očigledno je povećano i interesovanje za ovaj događaj, kako domaćih, tako i stranih učesnika.

Radi se o novoustanovljenom sistemu rangiranja učesnika u kategorijama iznad 40 godina koji, u odnosu na svoje ostvarene rezultate na određenom broju izabranih maratona u svetu, stiču pravo da učestvuju na Masters Svetskom prvenstvu 2021. godine (Abbot World Marathom Majors Wanda Age Group World Ćampionships) koje će biti održano u okviru Čikaškog maratona 2021.

Činjenica da je Beogradski maraton postao deo World Maraton Majors serije svakako je znak međunarodnog prepoznavanja i visokog kvaliteta ovog događaja od značaja za grad Beograd.

Prošlogodišnji 32. Beogradski maraton ostvario je mnoge značajne rekorde na samoj stazi, a imao je i rekordan broj od 8.000 učesnika u maratonu i polumaratonu, uključujući i preko 3.000 učesnika i gostiju iz 70 zemalja sveta.

Ovogodišnji, 33. BGD Maraton, zakazan je za 26. april.

Tekst je prenet sa portala Krstarica.