Najavljene 56. Ljubičevske konjičke igre, nagradni fond isti kao prošle godine

23. August 2019.
Bojan Ilić, predsednik Skupštine grada Požarevca pozvao je građane Požarevca i Srbije da posete grad sledeće nedelje i da prisustvuju jednoj jedinstvenoj konjičkoj manifestaciju u svetu.
IMG_0277.jpg
Fotografija sa sajta Boom 93

Autor: M. Veljković Izvor: Boom93

U ergeli Ljubičevo najvaljene su 56. Ljubičevske konjičke igre. Nagradni fond biće u nivou prošlogodišnjeg i iznosiće oko 8 milona dinara.

Za učesnike višeboja biće izdvojeno oko 2 miliona dinara, pobednik višeboja dobiće 625 000 dinara. Fond glavne galopske trke “Ljubičevo” je 2 miliona dinara, a prvo mesto osvaja million dinara. Što se tiče kasačke trke “Knez Mihajlo” ukupan fond je 800.000 dinara, a pobednik dobija 400.000 dinara.

Bojan Ilić, predsednik Skupštine grada Požarevca pozvao je građane Požarevca i Srbije da posete grad sledeće nedelje i da prisustvuju jednoj jedinstvenoj konjičkoj manifestaciju u svetu.  On je rekao da će na i ove godine uzeti učešće takmičari iz svih zemalja regiona. Ilić je takođe rekao da su bili i dodatni radovi na samom hipodromu.

„Sam hipodrom je osvežen i izvršena je rekonstrukcija u onom delu gde gosti treba da se osećaju prijatno. Takođe postavljen je i semafor i tako će svi posetioci hipodroma moći da vide vreme koje je svaki takmičar imao. To je posebno zanimljivo u višeboju“ rekao je Ilić.

Vasilije Baldić, V.D. direktor Turističke organizacije grada Požarevca najavio je program i istakao da će se muzički deo programa odvijati na dve bine. On je rekao da će ovogodišnji defile imati posebnu temu.

„Ove godine defile će, kao predhodne dve, tri godine, imati novu temu. Temu još ne bih da saopštavam kako bi posetioci i građani je doživeli autentično na licu mesta. Što se tiče počasnog viteza, mi trenutno imamo ime dobitnika ali pokušavamo da obezbedimo kontakt sa njim. U slučaju da ne obezbedimo kontakt sa dobitnikom možda ćemo ovu godinu i preskočiti“ rekao je Baldić.

Olivera Nikodijević, direktor marketinga Apatniske pivare je kazala da je ovo treća godina od kada je pivara odlučila da podrži igre.

„Požarevac ima posebnu ulogu u našem projektu „Tvoj grad, tvoja snaga“, zato što je naš prvenac. Mi smo pre tri godine krenuli sa etiketama i sa posebnom jednom kampanjom i saradnjom sa gradom. Tada smo prvi put pustili na tržište etikete koje imaju naš znak ali ispod ne piše „Jelen pivo“  nego piše Požarevac. Apsolutno uzimajući i odajući poštu svemu onome što stoji iza imena i grada Požarevca“ rekla je Olivera Nikodijević.

Ko će otvoriti 56. Ljubičevske konjičke igre biće poznatu u toku sledeće nedelja. Cene ulaznica za finalni dan u nedelju 1. septrembra biće kao i prošle godine. Bočne tribine koštaće 300 dinara, dok će donja centralna tribina koštati 1000 dinara.

Pokrovitelj 56. Ljubičevskih konjičkih igara je predesednik republike Srbije, a glavni sponzor Apatinska pivara.

Više o programu možete pročitati OVDE.

Više o ceni muzičkih programa možete pročitati OVDE.

Članak je prenet sa portala Boom93.

Članak je prenet sa portala Boom93.

Click