Poštovani, sajt je u fazi razvoja. Mogući su problemi u prikazu.

Milan Radoičić za Kosovo Onlajn: FSKiM i Kancelarija za KiM obezbedili 1.8 miliona dinara za klubove

October 3, 2019
Fudbalski savez Kosova i Metohije, u saradnji sa Kancelarijom za KiM, obezbedio je 1.8 miliona dinara kako bi poboljšali uslove za sve klubove sa Kosova koji se takmiče u okružnim fudbalskim ligama, a o tome je za novootvoreni portal Kosovo Onlajn govorio aktuelni potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić, koji je istovremeno i predsednik FSKiM.
milan-300x169-1.jpg
Fotografija FK Trepča

Fudbalski savez Kosova i Metohije, u saradnji sa Kancelarijom za KiM, obezbedio je 1.8 miliona dinara kako bi poboljšali uslove za sve klubove sa Kosova koji se takmiče u okružnim fudbalskim ligama, a o tome je za novootvoreni portal Kosovo Onlajn govorio aktuelni potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić, koji je istovremeno i predsednik FSKiM.

Kako će biti utrošen novac obezbeđen preko FSKiM i Kancelarije za Kosovo i Metohiju, te kako je organizovan srpski fudbal na Kosovu, i koliko je uspešan, Radoičić je juče objasnio ovom portalu:

„Ovim sredstvima biće plaćeni svi troškovi organizacije utakmica, kao i pokloni u vidu fudbalskih lopti koje će pripasti svakom od klubova koji nastupa pod okriljem Fudbalskog saveza Srbije. Na prostoru Kosova i Metohije funkcionišu tri okružna saveza, centralnog Kosova, Kosovskog Pomoravlja i Kosovskomitrovačkog okruga, u okviru njih funkcioniše 21 seniorski klub, a oni se podjednako takmiče u tri okružne lige“.

Milan Radoičić ocenjuje da je ove godine „evidentan napredak“ klubova sa ovih prostora jer se Mokra Gora i Trepča takmiče u Srpskoj ligi grupa Zapad, dok Zvečan igra u Raško–šumadijskoj zoni a Polet iz Lapljeg Sela u zoni Jug.

Takođe je govorio o trudu Fudbalskog saveza KiM za narednu godinu:

„Fudbalski savez Kosova i Metohije će se truditi da i u budućnosti stvori što bolje uslove za rad svih klubova i promociju zdravog načina života kroz bavljenje sportom“.

Za javnost u ovom sportskom razgovoru sa visokim zvaničnikom Srpske liste, međutim, nije poznato da li je bilo reči i o sudbini meča Crvena Zvezda – Trepča, koji je prema najavama, trebalo da se odigra sutra na domaćem terenu, a čemu su se snažno usprotivile kosovske fudbalske vlasti.

Ovo je inače jedna od vrlo retkih medijskih izjava potpredsednika Srpske liste, čije je ime i u javnosti aktuelno već skoro dve godine, najpre zbog slučaja ubistva Olivera Ivanovića. Radoičića Specijalno tužilaštvo Kosova tretira kao zvanično osumnjičenog za umešanost u ubistvo, ali od pokušaja njegovog hapšenja u novembru prošle godine, on im nije dostupan. Sa druge strane, vidljiv je na sastancima Srpske liste i sa srpskim državnim vrhom u Beogradu, a državni vrh Srbije, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i ministarkom pravde Nelom Kuburović – tvrdi da je nevin, te da je njegova nevinost utvrđena poligrafom, za čije se ispitivanje, po njihovom svedočenju, sam odazvao.

Za predsednika Fudbalskog Saveza Kosova i Metohije izabran je ovog proleća u Raški.

 

Članak Milan Radoičić za Kosovo Onlajn: FSKiM i Kancelarija za KiM obezbedili 1.8 miliona dinara za klubove se pojavljuje prvo na KoSSev.


Članak je prenet sa ove stranice.

Članak je prenet sa ove stranice.