Crvena zvezda protiv Trepče ipak u sredu u Kosovskoj Mitrovici?

6. October 2019.
Duel šesnaestine finala Kupa Srbije između Trepče i Crvene zvezde biće odigran u sredu, 9. oktobra u 14 časova u Kosovskoj Mitrovici, a FIFA i UEFA podržale su odigravanje ove utkamice, izjavio je generalni direktor Crvene Zvezde, Zvezdan Terzić.
crvena-zvezda.jpg
Foto: Crvena zvezda

S druge strane, predsednik Fudbalskog saveza Kosova (FKK) Agim Ademi u izjavi za KoSSev navodi da oni do danas nisu primili nikakvo obaveštenje, te da je njihov zahtev kosovskim institucijama da zabrane ulazak timu Crvene zvezde na Kosovo i dalje na snazi.

„Naša želja je bila da se meč igra u Kosovskoj Mitrovici i neizmerno smo srećni što je ispunjena. Gotovo svake godine smo odlazili na Kosmet i znamo koliko je to bitno našem narodu, koliko se raduju našim sportskim uspesima i koliko ih raduje naš dolazak na ovu utakmicu. Očekujemo pun stadion, dobru igru oba tima i korektno ponašanje, kako na terenu tako i na tribinama. Želim da se zahvalim FIFA i UEFA što je podržala odigravanje ove zvanične utakmice u Kosovskoj Mitrovici i nadam se da će sve proteći u duhu sporta i fer pleja“ – izjavio je generalni direktor srvene zvezde, Zvezdan Terzić, stoji na sajtu kluba.

S druge strane, Agim Ademi, predsednik Fudbalskog saveza Kosova, u izjavi za KoSSev, tvrdi da do sada nisu dobili nikakvo obaveštenje od UEFA-e i da je i dalje na snazi njihov zahtev kosovskim organima da se zabrani ulazak timu Crvene zvezde na Kosvo.

„Danas je nedelja, ali do sada nismo dobili ništa od UEFA-e, ostaje odluka da ta utakmica neće moći da se igra“.

„Za nas je to odložena utakmica i gotovo. Verovatno će se, kako sam ja čuo, igrati, ali na teritoriji Srbije“, dodao je Ademi.

Podsećamo, gostovanje Crvene zvezde Trepči iz Kosovske Mitrovice u šesnaestini finala Kupa Srbije koje je inicijalno trebalo da se održi 25. septembra u Zvečanu, izazvalo je tenzije na relaciji Beograd-Priština.

Nekoliko dana po najavi ove utakmice sekretar Fudbalskog saveza Kosova, Erol Saljihu (Eroll Salihu), izjavio je da je FSK poslao žalbu FIFA-i i EUFA-i, i da su takođe poslali zahtev Kosovskoj policiji da spreče ulazak timu Crvene zvezde na Kosovo.

Sutradan, iz kluba FK Trepča za Radio Kontakt plus rečeno je da će zbog sveukupne situacije, pomenuta utakmica ipak biti odigrana u Beogradu, 9.oktobra, na stadionu Čukaričkog.

U međuvremenu, FSK primio je pismo od FIFA-e u kojem se FSK poziva da dozvoli organizaciju fudbalskog meča između FK Trepča i FK Crvena zvezda u Zvečanu 5. oktobra.

Međutim, predsednik FSK, Agim Ademi, za KoSSev je tada naveo da je pismo FIFA-e samo savetodavno, ne i obavezujuće, te da nema promene u stavu FSK o zabrani organizovanja utakmica srpskog prvenstva na Kosovu. Izuzetak su, kako je naveo, prijateljske i humanitarne utakmice.

Članak je prenet sa portala Kossev.

Članak je prenet sa portala Kossev.

Click