33. Beogradski maraton se odlaže za 18. oktobar 2020.

12. March 2020.
Dragi trkačice i trkači, poštovani prijatelji i partneri Beogradskog maratona, na današnjem sastanku predstavnika Grada Beograda i organizatora Beogradskog maratona, dogovoreno je da se najveća međunarodna tradicionalna sportska manifestacija u našoj zemlji - 33. Beogradski maraton, koja je trebalo da bude održana 26. aprila - zbog pandemije Korona virusa, proglašene od strane Svetske zdravstvene organizacije, i vanrednih mera Vlade Republike Srbije koje sprovodii Grad Beograd, a u cilju zaštite stanovništva od Korona virusa – odlaže se za nedelju 18. oktobra 2020. godine, termin koji je usaglašen i sa AIMS (Svetsko udruženje maratona i uličnih trka).
IMG_9643
Foto: Beogradski maraton

Izvor: Beogradski maraton

Zdravlje trkača, volontera, gledalaca i učesnika u organizaciji su nam uvek na prvom mestu. Stoga ćemo odgovorno i ozbiljno slediti sva uputstva nadležnih, stručnih službi i institucija, kako bismo sa njima na vreme i na pravi način koordinisali sve predstojeće aktivnosti.

Mi kao organizatori, zajedno sa Gradom Beogradom i Republikom Srbijom nastavljamo sa redovnim aktivnostima i pripremama za održavanje 33. Beogradskog maratona, kako bi ova izuzetno značajna manifestacija još jednom opravdala poverenje rekordnog broja do sada prijavljenih učesnika, partnera i institucija uključenih u organizaciju i na najbolji način promovisala Grad Beograd i Republiku Srbiju.

Sa današnjim danom prijavljeno je preko 6000 učesnika, uključujući preko 1200 učesnika iz 57 zemalja sveta. Svi oni, kao i bar 3000 novih učesnika i gostiju koje očekujemo na ovogodišnjem događaju veruju da će i 33. Beogradski maraton 2020. biti festival zdravlja, trčanja, zabave i opšteg zadovoljstva – baš kao i u 32 prethodna izdanja.

Zahvaljujemo Vam se na razumevanju.

Click