Mali: Za nacionalni stadion 250 miliona evra, pristigle četiri ponude

26. December 2019.
Ministar finansija Sinša Mali izjavio je da je u budžetu za 2020. opredeljeno 250 miliona evra za izgradnju nacionalnog stadiona i očekuje da narednih dana bude izabran projektant, pošto je tender pri kraju.
KZN POVODOM ZAVRSETKA POSETE MMF-A
Foto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS/ARHIVA

“Četiri ponude su pristigle. Projekat će da digne taj deo Beograda jer master plan pokriva 600 hektara. Tu će biti i stambeni, poslovni kvartovi, zabavni parkovi…Sport je odavno prestao da bude samo sport, to je i biznis”, rekao je Mali za današnje izdanje lista Kurir.

Prema njegovim rečima, “gradi se devet novih stadiona u gradovima širom Srbije, od čega će u prvoj fazi biti izgrađeno njih šest”.

Na pitanje da li vidi sebu i u narednoj vladi, on je rekao da ne razmišlja o tome i da mu je “važno da bude u timu Aleksandra Vučića”.

Govoreći o proglašenju njegovog doktorata za plagijat, on je rekao da je taj doktorat bio “vrhunac njegove akademske karijere”, ali da mu ga je oduzela “neka politička komisija”.

On je rekao da razmišlja o tome da radi novi doktorat.

“Imam vremena da u narednih šest-sedam meseci razmislim da li ću eventualno i na kom fakultetu to da uradim”, rekao je Mali.

Click