Sutra se nastavlja suđenje za paljenje kuće Milana Jovanovića

31. October 2019.
Suđenje optuženima za paljenje kuće novinara portala „Žig info“ Milana Jovanovića nastaviće se sutra u 9.30 sati u Drugom osnovnom sudu u Beogradu
milan jovanovic i njegova supruga jela deljanin foto J.Pešić UNS
Fotografija Jovana Pešić UNS

 

Autor: Jovana Pešić,  Izvor: UNS

Na prethodnom ročištu Dragoljub Simonović, koji je optužen da je podstrekivao paljenje kuće Milana Jovanovića, izjasnio se da se „apsolutno ne, u celosti“ ne oseća krivim po tačkama optužnice, kao i da ne pristaje na naknadu štete Jovanoviću.
Milan Jovanović i njegova supruga Jela Deljanin (foto: J. Pešić, UNS)
Vladimir Mihajlović, koga je prema optužnici Simonović podstrekivao da zapali automobil Jovanovića izjasnio se da „jeste počinio krivično delo“, ali ne u toj meri, kao što piše u optužnici.
Igor Novaković, koga je Mihajlović, prema optužnici podstrekivao tako što mu je rekao da za njega ima posao, a koji je zatim angažovao Aleksandra Marinkovića rekavši mu adresu Milana Jovanovića na kojoj se nalazi automobil koji treba da bude zapaljen, rekao je da je u „određenom delu“ kriv.
Okrivljeni da je direktni izvršilac, jer je razbio prozor na garaži kuće Milana Jovanovića, a zatim ubacio motolovljev koktel Aleksandar Marinković priznao je krivicu, ali „delimično“.
Zamenik javnog tužioca Predrag Milovanović predložio je, između ostalog, da sud sasluša okrivljene zbog iskaza koji se ne slažu, oštećene, svedoke, uzme u obzir medicinske i izveštaje veštaka, kao i komunikaciju telefonima okrivljenih.
Suđenje optuženima za paljenje kuće Milana Jovanovića započeto je 9. aprila ove godine.
Podsetimo, Milanu Jovanoviću u noći 11. na 12. decembar prošle godine oko 3.30 časova zapaljena je kuća u Vrčinu motolovljevim koktelom koji je napadač ubacio kroz razbijeni prozor garaže. Jovanović je u tom trenutku bio sa suprugom u kući.

Tekst prenet sa portala UNS

Click