Prvi Beograd Prajd Pozorišni Festival

3. September 2019.
Tokom festivala biće prikazane tri inostrane produkcije, sa idejom da o važnim temama borbe za LGBT prava progovore u jednom savremenom pozorišnom kontekstu.
Beograd Prajd Pozorisni Festival (002)

Prvi Beograd Prajd Pozorišni Festival, koji od 10. do 14. septembra Hartefakt organizuje u sklopu Beogradske Nedelje Ponosa. Tokom festivala biće prikazane tri inostrane produkcije, sa idejom da o važnim temama borbe za LGBT prava progovore u jednom savremenom pozorišnom kontekstu.

U utorak 10. septebmra, od 20 časova u Centru za kulturnu dekontaminaciju festival će otovoriti predstava “55 shades of Gay”, autora Jetona Neziraja, u režiji Blerte Neziraj. Komad se bavi pitanjima LGBT aktivizma, homofobije i borbe za ljudska prava, na zanimljiv način propitujući za šta i za koga marimo.

U petak 13. septembra, od 20 častova na sceni Narodnog pooziršta “Raša Plaović”, biće izvedena predstava “Gypsy Queen”, autora Roba Vorda, u režiji Krisa Volsona. “Gypsy Queen” bavi se izazovima sa kojima se homoseksualci susreću u sportu, vešto ukazujući na postojeću homofobiju i potrebu za većom inkulizijom.

Festival će 14. septembra, od 20 časova, takođe na sceni “Raša Plaović”, zatvoriti predstava “The Baby Monitor”, koju je napisao Dejvid Stalings, a režiraio Antonio Minino. Predstava se bavi istopolnim brakovima i usvanjem dece, sa jasnim osvrtom na raskorak između pravne legislative i svakodnevnog života članova LGBT zajednice.

Karte za sve predstave možete kupiti putem sajta www.ticket.rs pojedinačno, ili kao komplet za sve predstave.

Click