Proglašenje pobedničke drame jedanaestog po redu Hartefaktovog konkursa za najbolji savremeni angažovani dramski tekst

14. December 2022.
Proglašenje pobednika/ce jedanaestog po redu Konkursa za najbolji savremeni angažovani dramski tekst biće održano u četvrtak 15. decembra u 12.00 č u Hartefakt Kući (Bulevar Despota Stefana br. 7). Žiri u sastavu Biljana Srbljanović, Novica Antić i Vedrana Božinović će prisutne upoznati sa razlozima izbora pobedničkog teksta, a dramu će u formi scenskog čitanja izvesti glumci i glumice.
Radnici umiru pevajući Hartefakt arhiva
Prestava "Radnici umiru pevajući". Foto: Hartefakt

Konkurs je trajao od 23. maja do 15. oktobra ove godine, a na adresu Hartefakta je pristiglo 67 dramskih tekstova iz celog regiona. Pravo učešća su imali  autori i autorke sa prebivalištem na teritoriji Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije, Makedonije, Kosova i Srbije, a tročlani žiri je jednoglasno doneo odluku o pobedničkoj drami.

Konkurs je uvek sjajna prilika za afirmaciju mladih autora i postavljanje kvalitetnih dramskih tekstova na scenama beogradskih, ali i regionalnih pozorišta. Radnici umiru pevajući po tekstu Olge Dimitrijević (Bitef i Hartefakt), Prst Doruntine Baše (Bitef i Hartefakt), Ovaj će biti drugačiji Staše Bajac (Atelje 212), Bordel eden Benjamina Bajramovića (Narodno pozorište Sarajevo) su samo neke od pozorišnih predstava koje su nastale zahvaljujući ovom Konkursu.

Za sve, koji žele da prisustvuju proglašenju pobednika/ce ovogodišnjeg Konkursa, ulaz u Hartefakt Kuću, u četvrtak 15. decembra u 12.00 č, biće slobodan.

Više informacija o Konkursu i drugim dešavanjima u Hartefakt Kući možete potražiti na https://heartefact.org/en/.

Click