„Lutkin Život“ – nova knjiga Erika Aksla Sunda u izdanju Samizdata B92

13. January 2020.
Roman "Lutkin život" druga je knjiga u trilogiji Melanholija. Prva knjiga "Staklena tela" objavljena je 2017. godine takođe u izdanju Samizdata B92. Roman je ušao u uži izbor za nagradu Švedske akademije pisaca krimi-romana za 2019.
Lutkin život korica

Detektivu Kevinu Džonsonu predat je novi slučaj internet trgovine ljudima. On mora da pronađe majstora lutkara – osobu koja koristi lažni identitet za pribavljanje video-snimaka i fotografija mladih devojaka. Istraga vodi do Nove i Mersi, šesnaestogodišnjakinja koje se voze ukradenim automobilom, ali takođe prisiljava Džonsona da se suoči s tajnama iz sopstvene prošlosti.

„Dvojac Erik Axl Sund ovim romanom ponovo je potvrdio svoje mesto među apsolutno najboljima u ovom žanru.“

Gefle Dagblad, Švedska

Ovaj najnoviji međunarodni bestseler Erika Aksl Sunda duboko je zaronio u nemilosrdnu Švedsku, trgovinu ljudima i seksualnu industriju, ali govori i o izgubljenom prijateljstvu i nadi. Lutkin život je mračan triler o onoj strani društva za koju se većini nas čini da ne postoji.

„Autori u ovoj sjajnoj prozi vrlo vešto predstavljaju slike zlostavljanja i bede. Vode vas do granice neprijatnosti, a ozbiljna pitanja nisu  trivijalizovna. Ovo je izuzetan triler. “

BTJ, Švedska

Izvor: Samizdat B92

Click