Zubin Mehta Partitura mog života – sećanja

6. July 2021.
Povodom istorijskog koncerta maestra Zubina Mehta u Beogradu, 10. jula, i iz zahvalnosti, autobiografiju "Partitura mog života - sećanje" možete kupiti do koncerta, po najpovoljnijoj ceni, od 500 dinara.
Partitura-mog-zivota-secanja-000001167213

Akcijska cena važi za kupovinu putem Samizdatovog sajta.

Zubin Mehta jedan je od najpoznatijih svetskih dirigenata. Poslednjih nekoliko decenija sarađivao je sa svim najznačajnijim orkestrima na svetu, sa izvanrednim solistima i operskim zvezdama. Uprkos velikom uspehu, ovaj širom sveta poznati Indijac sačuvao je nemiran duh – on je lutalica između svetova, poznat po svom angažmanu u Izraelu, ali i po muzičkoj otvorenosti, od koncerata na otvorenom do opere.

Ispunjen život – uzbudljiva autobiografija. Krenuo je iz Bombaja tridesetih i četrdesetih godina i postao jedan od najpoznatijih dirigenata na svetu. Kakva ličnost se krije iza maestra? Šta stoji iza njegovih muzičkih uverenja, a šta iza njegovog angažmana u Izraelu?

Ova knjiga je svedočanstvo o jednoj ne samo uzbudljivoj karijeri već i o zanimljivostima iz Mehtinog privatnog života.

Zubin Mehta je dragocene trenutke svoje karijere posvetio Beogradskoj filharmoniji i našoj publici, a njegova posebna ljubav i veze sa Srbijom postoje još od studentskih dana.

Click