Glumac Simon Versnel izvođenjem monodrame „Kratka istorija pljeskavica i druge priče“ osvojio naklonost i divljenje beogradske publike

12. July 2022.
U vikendu za nama, u okviru 30. Beogradskog letnjeg festivala (BELEF), održana je premijera predstave Kratka istorija pljeskavica i druge priče, reditelja i pisca Andreja Nosova. Autorski projekat o pričama inspirisanim sećanjima jednog dečaka i traumatičnim događajima koji su presudno uticali na njegov doživaljaj stvarnosti izveden je 09. jula u teatarskom prostoru Hartefakt kuće.
phc. Dragana Udovičić - Belef 3.
Foto: Dragana Udovičić

Holandski glumac Simon Versnel bio je izuzetan u izvođenju ove monodrame. Neuhvatljivi su bili prelazi iz uloge dečaka u ulogu oca, majke, tetke i komšinice i sve to plešući čoček tik uz publiku.

Izvođenje komada na engleskom jeziku nije bilo prepreka za stvaranje spone između glumca i gledalaca, niti je uticalo na emotivni senzibilitet ove priče.

Foto: Dragana Udovičić

Ovaj „dobri duh pozorišta“ uspeo je da na duhovit način prenese zamke mentaliteta i običaja male sredine, ali i kompikovane porodične odnose koji su zaslužni za rane nanete u detinjstvu, a za šta je na kraju nagrađen velikim apluzom svih prisutnih.

Izvođenjem predstave Kratka istorija pljeskavica i druge priče Hartefakt kuća zatvara vrata do septembra meseca, kada će ova scena ponovo oživeti igranjem predstave Naš sin reditelja i pisca Patrika Lazića i premijerom autorskog projekta Ivora Martinića Bilo bi šteta da biljke krepaju u sklopu festivala EuroPride 2022.

Click