„Black Symphony“ osvaja srca publike širom Evrope (FOTO/VIDEO)

1. November 2023.
Metallica tribute band i Zrenjaninska filharmonija pripremaju novi spektakl u Novom Sadu
Black Mettalica tribute show poster
Black Mettalica tribute show poster. Autor fotografije: Srđan Pablo Doroški

Izvor: Saopštenje za javnost Black Metallica

„Black Metallica tribute band“ i „Zrenjaninska filharmonija“ u četvrtak 23. novembra ponovo priređuju muzički spektakl „Black symphony“ za sve ljubitelje hevi metala i klasičnih instrumenata. Koncert će se održati u Srpskom Narodnom Pozorištu u Novom Sadu od 20 časova.

Ovaj izvanredni projekat, pored članova jednog od najboljih tribute bendova, na sceni okuplja i više od 30 filharmoničara. Posetioci će u čuvenoj dvorani SNP-a imati jedinstvenu priliku da čuju najveće hitove spektakla koji se desio u San Francisku 1999. godine pod nazivom „S&M“.

„The call of Ktulu“, „No leaf clover“, „Nothing else matters“, „Master of puppets“ i „Enter sandman“ samo su neke od pesama koje će biti izvedene, a ljubitelji muzike čuvene američke grupe moći će da uživaju i u nekoliko noviteta koje još niko nije odsvirao u ovakvom sastavu poput numera „Sanitarium“, „Unforgiven“ i „Creeping death“.

 

 

„Black Metallica tribute band“ i „Zrenjaninska filharmonija“ održali su tokom 2021. godine dva koncerta u okviru manifestacija „Dani piva“ u Zrenjaninu i „Noć Muzike“ na Tašmajdanskom stadionu u Beogradu, a u aprilu 2023. godine u Novom Sadu, i to upravo u SNP-u.

„Veoma se radujemo što ćemo nakon Evropske turneje sa bendom „ABBA Real tribute“ krenuti u novu turneju po Evropi sa grupom „Black Metallica tribute“. Za početak će to biti tri koncerta u Ljubljani, Trstu i Zagrebu, a nakon toga će uslediti Beograd, Skoplje, Tivat… Sve to je veoma značajno za „Zrenjaninsku filharmoniju“, kao i za Grad Zrenjanin koji se ozbiljno sprema da osvoji titulu „Prestonica kulture Srbije“ u 2025. godini“, izjavio je direktor orkestra Roman Bugar.

Vokalni solista i vođa benda Steva Mesaroš istakao je da polako počinju pripreme za koncert u Novom Sadu.

„Radimo kako na zvučnom, tako i na vizuelnom delu, kako bismo izbegli klasičan izgled bine, i da bi se naš projekat razlikovao od ostalih, jer je vizuelni deo koncerta možda i najbitniji. U aprilu ove godine održali smo prvi koncert u SNP-u, a za ovu priliku pripremamo i pesme koje još nismo izvodili sa orkestrom, kako bi publika osetila trud i neku novu energiju. Izabrali smo dosta pesama koje čak ni Metallica nije svirala sa simfonijskim orkestrom, tako da će posetioci čuti i neke naše aranžmane simfonijskih deonica“, naglasio je Mesaroš. 

 

Black Symphony 2
Black Symphony 1

 

„Black Metallica tribute band“ i „Zrenjaninska filharmonija“ će osim u Novom Sadu nastupati i u Trstu 28. novembra, zatim u Ljubljani 29. novembra, i u Zagrebu 11. decembra. Italija, Slovenija, Hrvatska, Crna Gora i Makedonija neke su od prvih zemalja u kojima će se odigrati spektakl koji spaja hevi metal i zvuk simfonijskog orkestra.

Ne propustite događaj koji se pamti zauvek, a vrsni muzičari daju sve od sebe da doživljaj bude na svetskom nivou, vredan svake metropole i koncertne dvorane. Broj ulaznica je ograničen, a mogu se nabaviti na blagajni SNP-a po ceni od 2.000 i 2.500 dinara, kao i online na sajtu SNP-a

Click