Uručenje opreme OŠ “Dimitrije Todorović Kaplar” iz Knjaževca

11. September 2019.
U četvrtak 12. septembra u 14 časova Osnovnoj školi “Dimitrije Todorović Kаplаr” u Knjаževcu (ulica Lole Ribara 12) biće uručena vredna nagrada koju je osvojilo odeljenje učiteljice Gordane Janevske pobedom na takmičenju u okviru edukativne kampanje "Zaštita za sve".
3-v2

Nagrada u protivvrednosti od 250.000 dinara obuhvata nameštaj i tehničku opremu za učionicu.

Takmičenje na kome je odeljenje IV-2 učiteljice Gordane Janevske osvojilo nagradu za opremanje učionice održano je tokom juna u Hali sportova „Ranko Žeravica”, kao završnica konkursa “Dva lica sunca” organizovanom u okviru kampanje “Zaštita za sve”.

Tom prilikom učenici iz pet osnovnih škola iz Srbije takmičili su se u znanju o uticajima sunca na zdravlje i kožu i potrebnim merama zaštite. Učiteljici Gordani Janevskoj, ovom prilikom biće uručena i diploma za učešće na konkursu “Dva lica sunca”, koju će dobiti i učitelji svih odeljenja koja su učestvovala na takmičenju.

U okviru ovog konkursa i kampanje „Zaštita za sve“ Osnovna škola “Dimitrije Todorović Kаplаr” iz Knjaževca i još 19 osnovnih škola širom Srbije, osvojile su UV indikatore, specijalne merače UV zračenja koji su postavljani na ulazu u škole.

Tokom kampanje “Zaštita za sve”, u toku ove i prošle godine, organizovane su i online edukacije za učitelje o odgovornom ponašanju na suncu, koju je prošlo 850 učitelja iz 361 škole iz preko dvestotine gradova u Srbiji.

Cilj aktivnosti kampanje “Zaštita za sve” je proširivanju znanja o dejstvu sunca na kožu i zaštiti od sunca kod dece i podsticanje učitelja da svoje znanje aktivno i konstantno prenose deci.
Edukativnu kampanju „Zaštita za sve” sprovode

Click