U subotu 30. marta organizuju se 149. kritične mase na Trgu Republike

30. March 2024.
Pozivamo vas u subotu 30. marta na 149. kritičnu masu! Mart je mesec udruživanja! Studenti iz Beograda iz pokreta SviĆe, Novog Sada iz pokreta STAV i pokreti Ulice za bicikliste i Bunt protiv izumiranja ovaj mesec organizuju protestnu vožnju koja će se završiti blokadom ulice ispred zgrade Vlade Srbije!, stoji u saopštenju.
foto: UG Ulice za bicikliste, Jadranka Ilić
Foto: UG Ulice za bicikliste, Jadranka Ilić

Izvor: Saopštenje za javnost

Okupljanje biciklista počinje od 14:30h na Trgu Republike, a blokada u trajanju od jednog sata počinje na kraju vožnje, od 16:15h ispred zgrade Vlade Srbije.

Blokiraćemo ulice stolovima za razgovor. Imaćete jedinstvenu priliku da upoznate takozvane zečeve, hijene, konjine i lešinare, kako vlast naziva sve ljude koji se bore za demokratiju a protiv bahatog urbanizma, zagađenih gradova i korumpirane vlade.

Biće postavljena četiri stola na kojima će predstavnici organizacija odgovarati na sva pitanja, primati sugestije i uputiti vas na dosadašnje i buduće korake borbe protiv trenutnog zagađujućeg sistema.

Tako ćete za stolom pokreta Bunt protiv izumiranja moći da dobijete odgovore na to zašto je klimatska kriza najveći problem današnjeg društva. Za stolom Ulice za bicikliste zašto je bicikl i biciklistička infrastruktura najbolje rešenje za problem urbane mobilnosti. Organizovana grupa Sviće će pričati o korumpiranim izborima a grupa Stav iz Novog Sada o problemima studenata širom Srbije.

Pre blokade, u našoj vožnji, proći ćemo pored rektorata Univerziteta u Beogradu, Gradske izborne komisije (GIK) Beograda, Narodne skupštine, Skupštine grada Beograda, Republičke izborne komisije (RIK), Predsedništva, Palate pravde, Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave (MDULS), i završiti ispred zgrade Vlade gde počinje ujedinjenje za zdrav Beograd!

Click