Tribina: Urbana mobilnost iz ugla žena – izazovi i prepreke u odnosu na postojeće prakse

20. September 2023.
U ime udruženja građana Ulice za bicikliste pozivam vas da nam se pridružite na tribini u okviru projekta Zagovaranje za izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima II, koji se realizuje uz podršku Fondacije Hajnrih Bel.
bicikli precious-madubuike-zQq_FhU16xk-unsplash
Foto: Precious Madubuike/Unsplash

Izvor: Saopštenje za javnost Fondacija Hajnrih Bel

Tribina će se održati 25. septembra 2023. godine u Prostoru Miljenko Dereta na adresi Dobračina 55, s početkom u 17:00 časova. Predviđeno je da panel traje sat vremena, nakon čega će se održati koktel u trajanju od sat vremena. 

Da li kretanje žena u gradovima postaje izazov i koliko promišljamo žensku perspektivu kada  planiramo grad, ulicu ili park? 

U prethodne dve decenije, udeo korisnika javnog prevoza je sa gotovo jednakog učešća muškaraca i  žena porastao na 60% u korist žena, uglavnom jer su muškarci češće za volanom, što je obrazac koji  je sličan u svim većim gradovima Evrope. Žene, za razliku od muškaraca, obavljaju na dnevnom nivou  više kraćih kretanja. Ipak, još uvek su retki gradovi i sredine koje uzimaju ovu perspektivu u obzir. U  gradovima u kojima je bicikl ravnopravno sredstvo transporta, odnos muškaraca i žena na biciklu je  1:1, dok je u sredinama gde je okruženje nebezbedno taj odnos 4:1. 

Naše sagovornice govoriće o svojim iskustvima u saobraćaju, javnom prevozu, kretanju na biciklu  ali i korišćenju bicikla kao sredstva za rad. Razgovaraćemo i o izmenama Zakona o bezbednosti  saobraćaja na putevima. 

Razgovor će moderirati Smiljana Popov, novinarka, a njene sagovornice će biti: 

  1. Dr Jelena Jerinić – profesorka Pravnog fakulteta Univerziteta Union i narodna poslanica 2. Mina Aleksić – predsednica udruženja Prostor 
  2. Maša Elezović – menadžerka regionalnog ženskog programa u Trag fondaciji 4. Jelena Živković – studentkinja i dostavljačica 

Udruženje građana Ulice za bicikliste od svog osnivanja 2011. godine posvećeno je podizanju svesti  o ravnopravnom učešću vozača bicikla u urbanom saobraćaju i održivom planiranju gradova za ljude,  a ne samo za automobile. Menjamo politiku urbanog razvoja kako bi Beograd bio prilagođen pešacima,  alternativnom saobraćaju i biciklističkoj infrastrukturi u granicama grada.  

Click