Slobodan Ružić: Važno je da je doneta osuđujuća presuda

2. December 2021.
Advokat Slobodan Ružić izjavio je za Cenzolovku da su Slavkova deca, Jelena i Rade, čiji je zastupnik, zadovoljna donetom presudom.
Slobodan_Ruzic_Cenzolovka
Slobodan Ružić (foto: privatna arhiva)

„Očekivali smo da će ponovo biti doneta osuđujuća presuda i da će sud zauzeti isti stavi kao prethodni put. U ponovljenom postupku nije izveden nijedan novi dokaz, tako da nismo ni videli razlog zašto bi sud promenio svoju odluku”, kazao je Ružić.

„Očekujemo da će ovaj put prvostepeni sud da pruži malo detaljnije obrazloženje. Iako je predsednica veća rekla da će presuda biti identična kao prethodna, mi ipak očekujemo da će tu biti i nekih novih momenata. Ovo je pretposlednji stepenik i mislimo da je izuzetno važno što je doneta osuđujuća presuda. Sud je dao obrazloženje zašto misli da je N. N. izvršilac taj ko je neposredno izvršio ubistvo. Osnovni razlog je taj što sud iz toga što su se neposredno pre ubistva čuli telefonom Kurak i Romić zaključuje da oni nisu bili zajedno. Ali hajde da ipak sačekamo detaljno obrazloženje prvostepenog suda”, rekao je Slobodan Ružić.

Click