Šest UEPS nagrada za Najvažniji poziv u životu

27. December 2023.
“Najvažniji poziv u životu”, kampanja koju su pokrenuli Hemofarm fondacija i Hemofarm kompanija u partnerstvu sa agencijom Jazavac i Utorak, čiji je cilj povećanje broja donora organa i transplantacija u Srbiji, dobitnik je UEPS-ovog Grand Prix-a za kampanju 2023. godine, dok je Hemofarm fondacija proglašena za oglašivača godine.
UEPS-Nagrade-SRB

Izvor: Javni servis

Na ovogodišnji UEPS konkurs prijavljeno je 277 radova iz cele zemlje, a o nagradama je odlučivao 30-člani žiri iz redova agencija, oglašivača i stručnjaka iz akademske zajednice.

Osim ove dve nagrade, kampanji “Najvažniji poziv u životu” dodeljeno je zlatno priznanje za društveno odgovorni i humanitarni projekat, zlatno priznanje za TV spot i zlatno i bronzano priznanje za OOH kampanju (čekajući najvažniji poziv i bilbord lutka).

“Najvažniji poziv u životu” je kampanja u koju se Hemofarm fondacija i Hemofarm kompaniji vratili u 2023. godine zbog više od 2000 osoba koje čekaju na donora organa i samo dve transplantacije koje su obavljene u 2022. godini. Zahvaljujući “Najvažnijem pozivu“  i partnerima na projektu – Ministarstvu zdravlja Srbije, Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje (RFZO), organizaciji “Zajedno za novi život”, aktivnoj medijskoj promociji i zagovaranju, broj transplantacija u Srbiji u 2023. godini se povećao na 31.

Za svoj rad u oblasti zdravlja i dobrobiti ljudi, Hemofarm fondacija je samo u 2023. godini nagrađena sa 17 priznanja, dok je u poslednjih osam godina dobila preko 50 međunarodnih, regionalnih i nacionalnih nagrada.

Click