Prva Novogodišnja humanitarna bašta

22. December 2021.
Novogodišnju humanitarnu baštu prvi put od ove godine organizuju Botanička bašta „Jevremovac“ Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu u saradnji sa Srpskim filantropskim forumom ispred Koalicije za dobročinstvo koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac, kao svojevrsni nastavak kampanje „Spasimo hranu, spasimo humanost“. Novogodišnja humanitarna bašta podrazumeva zakup stabala od strane kompanija koje su učestvovale u kreativnom ukrašavanju stabala.
269824405_10165808323045290_1327314734600045127_n
Foto: Facebook / Botanicka basta "Jevremovac" / Picea pungens f. glauca - srebrna bodljikava smrča- JYSK Srbija

Uz organizovan muzički program najlepše okićeno stablo biće proglašeno u četvrtak, 23. decembra i to po glasovima publike koja je 21. i 22. decembra imala priliku da glasa putem Facebook i Instagram stranica Botaničke bašte „Jevremovac“ ili tokom posete Botaničkoj bašti.

Polovina od gotovo 800,000 dinara ukupno prikupljenih sredstava od zakupa stabala je namenjena Botaničkoj bašti „Jevremovac“ za obnovu biljnog fonda čiji je cilj kompenzacija emisije gasova sa efektom staklene bašte koji nastaju usled uništavanja hrane, kao i za organizaciju edukativnih programa za posetioce iz ugroženih društvenih kategorija. Druga polovina prikupljenih sredstava biće namenjena za kupovinu paketa hrane za najugroženije građane  preko Srpskog filantropskog foruma koji je u prethodnim mesecima zajedno sa Koalicijom za dobročinstvo prikupio hranu u vrednosti više od 13,6 miliona dinara za najugroženije, tokom kampanje „Spasimo hranu, spasimo humanost“ i Nacionalnog dana davanja.

Ceremoniju proglašenja najlepšeg stabla Novogodišnje humanitarne bašte organizuju Botanička bašta „Jevremovac“ Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu u saradnji sa Srpskim filantropskim forumom ispred Koalicije za dobročinstvo koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac, kao deo Projekta za unapređenje okvira za davanje, koji finansira USAID. Koaliciju za dobročinstvo dodatno čine Trag fondacija, Catalyst Balkans, SMART kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.

Click