Predstava Virdžina izvedena prvi put u Beogradu

7. September 2023.
Drugog dana Hartefaktovog pozorišnog programa tokom Nedelje ponosa izvedena je predstava "Virdžina" u produkciji Qendra multimedije iz Prištine.
foto. Vesna Lalić 3
Foto: Vesna Lalić

Publika na Dorćol Placu imala je priliku da uživa u izvođenju troje sjajnih glumaca koji su na efektan i  maštovit način dočarali sve aspekte društvenog fenomena o  ženama, koje iz potrebe za emancipacijom odlučuju da preuzmu muški identitet. Pisac ovog teksta, Jeton Neziraj, koji je beogradskoj publici već dobro poznat po predstavama poput “Handke projekat” i “Bordel Balkan”, ispričao je priču o virdžinama iz perspektive jedne od njih, Sose (Stanke). Ona svesno preuzima muški identitet, čime doživotno odriče svoju žensku stranu i pravo na seksualnost.

Nakon predstave reditelj Erson Zimberi istakao je: „Proveli smo divno vreme u Beogadu i cela ekipa Hartefakta je bila zaista sjajna. Publici se predstava jako dopala, a aplauzi koji su trajali tako dugo su nam zagrejali srca. Za mene kao reditelja bilo je važno da prvi put izvedem svoju predstavu na srpskoj sceni, posebno u Beogradu.“ 

Pozorišni program se nastavlja večerašnjim igranjem hit predstave „Naš sin“ u Hartefakt Kući (Bulevar Despota Stefana br. 7) s početkom u 21h.

Click