NUNS: Zaustaviti huliganske pretnje upućene Brankici Stanković

8. June 2023.
Nezavisno udruženje novinara Srbije zahteva od Tužilaštva da pokrene istragu i procesuira huligane koji su na sinoćnoj utakmici KK “Parizan” ponovo vređali i pretili Brankici Stanković, glavnoj i odgovornoj urednici TV Insajder.

Imajući u vidu da je zbog eksplicitnih pretnji koje su joj upućene pre 14 godina Brankica Stanković živela pod policijskim obezbeđenjem, smatramo da je Tužilaštvo trebalo da reaguje samo i da pokrene postupke protiv pripadnika huliganskih grupa koje otvoreno ugrožavaju bezbednost svakog ko ukaže na opasnost njihovog delovanja.

Ujedno, ukazujemo čelnicima naših najvećih klubova, koji insistiraju da se prekine utakmica kada se vređaju članovi njihovih porodica, da to učine i slučaju Brankice Stanković, i da se ti navijači udalje sa utakmice.

Posle prošlogodišnjih skandaloznih povika sa tribina upućenih Brankici Stanković, na košarkaškoj utakmici Partizan-Budućnost, koja se odigrala pred punom halom i bila prenošena na televiziji, niko od nadležnih nije odreagovao.

Obaveza nosilaca izvršne, zakonodavne i sudske vlasti je da konkretnim postupcima, a ne deklarativnim izjavama i najavama, dokažu da je država jača od huligana. Ove pretnje institucije ne smeju potceniti, posebno imajući u vidu da ubistva Slavka Ćuruvije, Milana Pantića i Dade Vujasinović još uvek nisu dobila konačni sudski epilog.

Članak je prenet sa portala NUNS.

Click