Nova tribina „Na kafi sa psihologom“

5. October 2021.
„Kako sačuvati mentalno zdravlje u podeljenom društvu?”
Na kafi sa psihologom, Kako sacuvati mentalno zdravlje u podeljenom drus...

Pozivamo Vas na tribinu „Na kafi sa psihologom“, koja će se održati u sredu, 6.10.2021. godine, sa početkom u 18 časova u prostorijama Dorćol Platza (Dobračina 59, Beograd). Tribina „Kako sačuvati mentalno zdravlje u podeljenom društvu?“ održava se uoči Svetskog dana mentalnog zdravlja, koji će se obeležiti u nedelju, 10.10.2021. pod motom “Briga o mentalnom zdravlju za sve: Neka to postane stvarnost!”.

O tome “Kako sačuvati mentalno zdravlje u podeljenom društvu?”, ali i o tome da je o mentalnom zdravlju važno brinuti jednako kao i o fizičkom razgovaraće:

  • dr Dragan Popadić , redovni profesor, Odeljenje za psihologiju, Filozofski fakultet, Univerzitet u Beogradu
  • Maša Vukčević Marković, psihološkinja, naučna saradnica, Filozofski fakultet Univerzitet u Beogradu, direktorka organizacije PIN
  • dr  Kaja Damnjanović, Laboratorija za eksperimentalnu psihologiju, Odeljenje za psihologiju, Filozofski fakultet Univerzitet u Beogradu

Moderator tribine biće Dragan Ilić, psiholog i novinar nedeljnika „Vreme“.

Svi zainteresovani svoje prisustvo mogu da potvrde putem e- maila: rezervacije@dorcolplatz.rs, do srede, 06. oktobra u 12 časova. Kako su i dalje na snazi epidemiološke mere zaštite zdravlja usled virusa COVID-19, molimo sve koji potvrde dolazak da, za vreme trajanja tribine, nose zaštitne maske.

Hemofarm fondacija je, u saradnji sa Filozofskim fakultetom u Beogradu i uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije, pokrenula nacionalnu kampanju NESALOMIVI sa ciljem očuvanja mentalnog zdravlja ljudi, borbu protiv rastuće depresije i stigme koja prati obolele.

Kampanja NESALOMIVI predstavlja mrežu pomoći i podrške kroz seriju edukativnih tekstova stručnjaka namenjenih psiho-socijalnoj podršci stanovništvu Srbije, ličnih iskustava osoba koje se bore protiv depresije ili su je pobedile, i kroz SOS liniju za borbu protiv depresije 0800 001 002 na kojoj rade stručnjaci Specijalnih bolnica za psihijatrijske bolesti u Vršcu, Gornjoj Toponici, Kovinu i Novom Kneževcu. Pozivi ka SOS liniji su besplatni, a pomoć i podrška su dostupni 24 sata, 7 dana u nedelji. Besplatna pomoć i podrška stručnjaka obezbeđena je i  putem mejla: podrska@nesalomivi.rs.

Priključite se pokretu za borbu protiv depresije „NESALOMIVI“ na nesalomivi.rs.

Kada smo zajedno, ništa nas ne može slomiti!

Click