Najzad održan glavni pretres u postupku koji se vodi povodom pretnji koje je Dejan Nikolić Kantar uputio načelniku Policijske uprave u Vranju

21. December 2023.
Optužni predlog protiv Dejana Nikolića podignut je u maju 2021. godine i do danas je „Kantar“ na različite načine opstruirao održavanje glavnog pretresa. Prema navodima iz optužnog akta Dejan Nikolić Kantar je na ulazu u PU u Vranju ugrozio sigurnost načelniku Igoru Živkoviću upućujući mu pretnje koje glase „Šta si stao ispred mene, jebem li ti mater, marš u pizdu materinu“. Kada je upozoren na ponašanje izgovorio je uz grube uvrede „… zapamtićeš ti mene i tebe će neko da sredi…“ a na novo upozorenje pored uvreda izgovorio i „… i tvoja deca će da ispaštaju“. Time je, smatra tužilaštvo, izvršio krivično delo ugrožavanja sigurnosti iz člana 138 st 3 u vezi sa stavom 2 KZ.
kantar2_01
Dejan Nikolić Kantar

Autor: Veran Matić

U međuvremenu, Nikolić je pravosnažno osuđen na 14 meseci zatvora zbog uništenja inventara kafea koji posluje u okviru OK radija i upućivanja pretnji vlasnici i zaposlenima u OK radiju. Tokom tog suđenja Kantar je u sudnici uputio nove pretnje vlasnici i direktorki OK radija zbog čega je osuđen na 18 meseci zatvora.

Pre mesec dana na pokušaju održavanja glavnog pretresa u sudnici u Okružnom zatvoru u Beogradu, Nikolić je zahtevao da sudnicu napusti Veran Matić, koji je bio akreditovan kao izveštač. Sudija je tražila od Matića da napusti sudnicu ali je Nikolić nastavio sa opstrukcijom i dežurni lekar je savetovao da se ne nastavi glavni pretres.

Nikolić je na glavni pretres danas doveden iz Kazneno popravnog zavoda u Nišu uz pratnju lekara. Kada je pokušao da na isti način simulirajući zdravstvene probleme izbegne održavanje glavnog pretresa, posle pregleda i davanja terapije, lekar je rekao da posle pauze može da se održi glavni pretres. Optuženi nije želeo da iznosi odbranu a branilac nije učestvovao jer navodno nije imao vremena da se pripremi. Saslušan je svedok pripadnik MUP-a.

Nastavak glavnog pretresa je 2. februara 2024. godine, kada će se pogledati snimci nadzornih kamera i održati završne reči.

Click