Muzeju nauke i tehnike organizuje humanitarnu akciju „Bazar koji nema pazar“ (FOTO)

26. December 2023.
Humanitarna akcija „Bazar koji nema pazar“ će biti održana u Muzeju nauke i tehnike u sredu, 27. decembra 2023. godine, od 12 do 19 časova.
IMG_5181
Foto: Muzeju nauke i tehnike

Izvor: Saopštenje za javnost

„Poseban događaj „ Bazar koji nema pazar“ donosi potpuno besplatne sadržaje, od ulaza u muzej i stručnih vođenja kroz stalnu postavku, preko edukativnih, naučnih i zabavnih aktivnosti do predavanja i interaktivnih radionica izrade novogodišnjih čestitki i ukrasa, pravljenja čaja, sapuna namenjenih svim uzrastima. Uz pomoć i nadzor stručnih demonstratora, posetioci će biti u prilici da se upoznaju sa detaljima proizvodnje „naučnog“ sladoleda, tehnikama proizvodnje i oslikavanja keramike, a proizvode u čijem će stvaranju učestvovati mogu degustirati u muzeju ili poneti kući“, stoji u saopštenju.

 

Foto: Muzeju nauke i tehnike

Molekul centar – centar zabavne nauke, saradnik i partner Muzeja nauke i tehnike, izvešće niz eksperimenata, demonstracija i aktivnosti iz fascinantnog sveta nauke.

„Radionica “Ruka u testu” podstiče radoznalost dece uzrasta od 4 do 11 godina i nastoji da unapredi naučno opismenjavanje sve dece, a ne samo talenata. Učesnici radionica u okviru Bazara će imati priliku da se upoznaju sa osobinama vazduha realizujući različite eksperimente“, piše u saopštenju.

 

Foto: Muzeju nauke i tehnike

Bazar bez pazara nosi posebnu poruku. Iako je sve besplatno, posetioci se pozivaju da, shodno svojim mogućnostima, ostave dobrovoljni prilog u posebno označenim kutijama raspoređenim po muzeju, a prikupljena sredstva direktno će biti usmerena ka ostvarivanju plemenite misije i uplaćena humanitarnoj fondaciji „Budi human“.

„Neka ovo bude dan kada ćemo zajedno učiti, zabavljati se i davati! Pozivamo sve ljubitelje nauke, tehnike, ali i one sa velikim srcem, da nam se pridruže u ovom humanitarnom i edukativnom poduhvatu“ stoji u saopštenju.

 

Foto: Muzeju nauke i tehnike

Kako se u saopštenju zaključuje „dajmo zajedno, da bismo pružili ruku onima kojima je najpotrebnija!“

Click