Kreatori saobraćajne politike su deo problema a ne deo rešenja! (VIDEO)

25. November 2023.
Povodom 19. novembra,  Svetskog dana sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda, Tebra portal je u sklopu svoje podkast emisije "Šta ima?" ugostio Igora Velića i emisiju  posvetio  bezbednosti saobraćaja, saobraćajnim nezgodama, saobraćajnom planiranju i  regulisanju, ali i drugim stavarima koje radi udruženje Sigurne staze. 
1 (4)
Foto: Tebra portal

Izvor: Tebra portal

U emisiji možete čuti uznemiravajuće podatke koji se tiču stanja bezbednosti saobraćaja, kako na nacionalnom tako i na lokalnom nivou. Gospodin Velić se u toku emisije osvrnuo i na odgovornost kreatora saobraćajne politike za stanje bezbednosti saobraćaja, ali je predstavio i koncept urbane mobilnosti koji kod nas još uvek nije prihvaćen u akademskim, stručnim i političkim krugovima.

 

Kao Predavač teorijske obuke u auto školi, Velić se osvrnuo i na značaj i ulogu saobraćajnog vaspitanja i obrazovanja, kako i na same probleme u radu auto škola i šta sve tu treba pobošljati kako bi dobili kvalitetniju obuku.

 

Pošto je Velić poznat kao borac za prava dece, pešaka, biciklista i osoba sa invaliditetom, dobar deo razgovora je posvećen merama koje bi doprinele da se unapredi njihova bezbednost u saobraćaju.

Podkast je snimljen u sklopu projekta “Pričajmo o bezbednosti da ne bismo pričali o posledicama”, koji sprovode Sigurne staze i Tebrizam.

 

 

 

 

Click