Hemofarm dobitnik VIRTUS specijalne nagrade za kampanju „Nesalomivi”

13. April 2022.
Kompanija Hemofarm dobitnica je VIRTUS specijalne nagrade Trag fondacije za najinovativniji projekat za prošlu godinu za kampanju „Nesalomivi” koja je pokrenuta sa ciljem očuvanja mentalnog zdravlja, borbe protiv depresije i stigme koja prati obolele.
Suzana Djordjevic, Jelena Bulatovic
Suzana Đorđevic, Jelena Bulatović

„Duže od šest decenija ova kompanija i skoro tri decenije Hemofarm fondacija brinu se i bore za zdravlje ljudi, fizičko i mentalno. Veoma smo ponosni na kampanju „Nesalomivi“ koja je učinila mnogo u domenu mentalnog lečenja, omogućavajući stručnu podršku ljudima koji se bore protiv nevidljivog ali moćnog neprijatelja. Važno je da shvatimo da se, baš kao i naše telo, duševne bolesti leče i da nije sramota zatražiti pomoć. Veliko hvala lekarima i stručnjacima koji su nam pomogli i svojim savetima olakšali živote mnogim ljudima, a neke i spasili“, rekao je ovim povodom Ronald Zeliger, generalni direktor Hemofarma i zahvalio Trag fondaciji koja je ponovo prepoznala značaj podrške koju kompanija i njena fondacija pružaju zajednici.

Pokretu „Nesalomivi” do danas se priključilo više od milion ljudi, dok je više od 10.000 ljudi dobilo pomoć i podršku putem besplatne i anonimne SOS linije 0800 001 002 koja je pokrenuta unutar ove kampanje. Na ovaj broj javljaju se stručnjaci četiri specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti u Vršcu, Kovinu, Novom Kneževcu i Gornjoj Toponici. Podršku kampanji pružilo je 657 institucija, asocijacija i organizacija u zemlji i inostranstvu, dok je kampanja „Nesalomivi“ do danas nagrađena sa 11 internacionalnih, regionalnih i nacionalnih priznanja.

Nagradu VIRTUS dodeljuje Trag fondacija počev od 2007. godine, pod sloganom „Da dobro ne ostane skriveno“, sa ciljem prepoznavanja kompanija i građana koji svojim filantropskim aktivnostima strateški i dugoročno doprinose razvoju zajednice.

 

Click