Gradonačelnik nam prodaje rog za sveću

25. March 2023.
Menjajući zvaničnu verziju od donacije ka ugovoru o prevenciji, Bakić činjenično tone sve dublje, jer je u svim verzijama koje je do sada izneo starter višestruko skuplje plaćen novcem građana. Od čije donacije ili „prevencije“ su obične cevi za hlađenje autobusa po komadu plaćane 32.220 dinara?
logo

Piše: Branko M. Žujović, Vesti024.rs

Ma koliko se trudio, gradonačelnik Stevan Bakić tri stvari ne može da preinači ili sakrije od subotičke javnosti: da je uređaj starter višestruko skuplje plaćen, da je višestruko skuplje plaćen novcem građana i da su on i direktor Subotica-transa, Dejan Ljubisavljević, na konferenciji za medije 7. marta saopštili da je posredi bila donacija “Dunav osiguranja”, što je ova osiguravajuća kuća potom demantovala.

Podsetiću još jednom šta su na pomenutoj konferenciji za medije Bakić i Ljubisavljević doslovno rekli.

Gradonačelnik, da je “Dunav osiguranje” odvojilo sredstva i kupilo Subotica-transu pomenuti uređaj, za uspešnu dugogodišnju poslovnu saradnju.

Ljubisavljević, da je uređaj kupljen iz donacije koja je sklopljena sa “Dunav osiguranjem”.

Menjajući sada zvaničnu verziju od donacije ka ugovoru o prevenciji, Bakić činjenično tone sve dublje, jer je u svim verzijama koje je do sada izneo starter plaćen novcem građana. Dakako, po ceni višestruko većoj od tržišne.

Odustajući od priče o donaciji, gradonačelnik nam je juče saopštio je starter plaćen novcem dobijenim na ime preventive ili prevencije, što naši izvori tvrde od početka, dodajuči da se na taj način Bakić i Ljubisavljević sakrivaju od jedne po svemu skandalozne kupovine uređaja po višestruko uvećanoj ceni.

Bakićev problem, a on ga nakon što je izrekao neistine na konferenciji za medije definitivno ima, leži u činjenici da upravo on, manevrišući između donacije i ugovora o prevenciji, pokušava da izvrne istinu predočenu u prvom i drugom pasusu ovog teksta.

U svom saopštenju, Bakić je doslovno naveo da je Subotica-trans, pre nego što mu je “Dunav osiguranje”, kao velikom osiguraniku, u septembru vratilo deo novca na ime „prevencije“, ulagao u bezbednost zaposlenih i vozila na putevima, čime je ostvarena ušteda u oblasti osiguranja zahvaljujućiu kojoj je novac od „prevencije“ potom uložen u starter.

To i dalje znači da “Dunav osiguranje” nije namenski izdvojilo sredstva za kupovinu startera, nego je Subotica-trans sopstvena sredstva, koja godinama od osiguravajuće kuće dobija na ime prevencije, nakon što je prvobitno uštedelo na ulaganjima koja se tiču osiguranja, uložilo u starter koji je, ponavljam, platio višestruko skuplje od tržišne cene.

Sve da izvrnemo činjenice i njihovu suštinu i na trenutak dozvolimo da je gradonačelnik u pravu, kada tvrdi da je pomenuti uređaj plaćen sredstvima “Dunav osiguranja”, a ne Subotica-transa, to bi i dalje značilo da je starter plaćen novcem građana, zato što je država većinski vlasnik (oko76 odsto) pomenute osiguravajuće kuće.

Osim toga, Bakić nam nije objasnio još dve zanimljive činjenice.

Prva se tiče cene uređaja.

Kako se dogodilo da se iznos iz ugovora o prevenciji iz septembra u dinar poklopi sa neto cenom (višestruko skuplje plaćenog) uređaja iz novembra 2022. godine?

Iz ovoga sledi da je neto cena uređaja prosto upasovana na fakturu po iznosu ugovora o prevenciji. Drugim rečima, kolika je šansa da se neto cena uređaja plaćenog u novembru u dinar poklopi sa iznosom dobijenim u septembru na ime prevencije?

Na koncu, Bakić i Ljubisavljević treba da nam objasne koliko je istovetnih uređaja moglo da se kupi samo za razliku između njegove neto cene i cene sa plaćenim porezom (1.197.411,60 dinara). Naši izvori kažu da je samo za pomenutu razliku mogao da bude kupljen najmanje jedan uređaj.

Druga se tiče priznanja Subotica-transa da je obične cevi za hlađenje autobusa, po komadu, plaćao čak 39.220 dinara. Koji donator je platio ove cevi? Od kog ugovora o prevenciji su plaćene pomenute cevi?

U čitavoj ovoj stvari ima i nekih pozitivnih pomaka.

Direktor Ljubisavljević juče me je ugostio u Subotica-transu. Uređaj koji su mi pokazali je isti onaj koji su slikali zaposleni, poslavši mi potom slike.

Sa Ljubisavljevićem sam dogovorio opširan intervju u kom će mi govoriti o brojnim poslovnim izazovima sa kojima se, bez ikakve sumnje, susreće Subotica-trans, ali obavezno i o starteru, autobusima prodatim u staro gvožđe, kradenoj nafti, preplaćenim rezervnim delovima.

Promena Ljubisavljevićevog odnosa prema meni kao novinaru je pozitivan signal da ćemo na kraju, možda, ipak dobiti sve činjenice u vezi sa uređajem koji je preplaćen novcem građana.

Pinokio, molim te, izvini još jednom.

Click