Biciklistička vožnja podrške devojkama i ženama obolelim od raka dojke: Daj pedalu raku

29. September 2022.
Povodom obeležavanja Meseca borbe protiv raka dojke, Ženski centar „Milica“ tradicionalno 8. godinu za redom pod institucionalnim pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja RS, Ministarstva omladine i sporta RS i podrškom Instituta za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut” organizuje Kampanju “Daj pedalu raku-region”.
Daj pedalu raku pozivnica (1)

Reč je o biciklističkoj vožnji podrške ženama obolelim od raka dojke koja se ove godine organizuje u više od 30 gradova Srbije, Hrvatske i Slovenije sa centralnom manifestacijom u Beogradu na platou ispred TC Ušće.

Ovom izuzetno značajnom kampanjom svi zajedno skrenućemo pažnju na važnost redovnih pregleda i samopregleda, promovišući zdrave stilove života, među kojima je i biciklizam idealni sport za žene kako u slučaju prevencije tako i rehabilitacije kod žena operisanih od karcinoma dojke, koje su zbog smanjene funkcije ruke ograničene izborom sporta.

U cilju povezivanja čitave zajednice nadamo se da Vas je naš poziv i misija motivisala da se uz prisustvo porodice, prijatelja, koleginica, kolega… svi zajedno, na biciklama, u što većem broju okupimo ne bi li solidarnom vožnjom poslali poruku podrške svim pacijentkinjama koje prolaze kroz najveću borbu u njihovom životu.

Click