Besplatne radionice poslovnih veština za žene iz Zaječara i okoline

3. July 2020.
U okviru projekta „Osnaživanje žena na tržištu rada i razvoja malih biznisa“, u periodu od 10. do 12. jula u prostorijama Regionalne privredne komore Zaječara biće održane besplatne celodnevne radionice ličnog razvoja.
SoftSR-Zajecar-jun-2020-1200x628

Cilj edukacije je osnaživanje i ohrabrivanje žena na aktivno učešće u tržištu rada, pokretanje sopstvenog biznisa ili pronalazak posla. Namenjena je svim zainteresovanim ženama sa teritorije opštine Zaječar, posebno onima koje su nezaposlene ili su na početku razvoja svojih biznisa, kao i članicama ženskih udruženja.

Prvog dana susreta biće održan modul pod nazivom „Poslovna komunikacija“ koji je usmeren na veštine komunikacije koje su od ključnog značaja u radnom okruženju. Narednog dana biće organizovana radionica „Veštine za traženje zaposlenja i pokretanje sopstvenog biznisa“ tokom koje će polaznice moći da izvrše izbor i testiranje poslovne ideje, ali i ukoliko su u potrazi za zaposlenjem da se pripreme za razgovor za posao sa potencijalnim poslodavcem i nauče da napišu dobru radnu biografiju. Treći segment obuke „Prikupljanje sredstava za poslovanje udruženja ili sopstvenog biznisa“ obučiće polaznice gde i kako da pronađu informacije o dostupnim subvencijama za pokretanje ili unapređenje posla i kako da uspešno popune prijavni formular.

Sve kandidatkinje koje žele da pohađaju radionice mogu da se prijave slanjem sledećih podataka na e-mejl adresu onasnazivanje@fondb92.org: Ime i prezime, kontakt telefon, e-mejl adresa i radni status (zaposlena/nezaposlena/samozaposlena). Takođe, poželjno je da pored ovih podataka kandidatkinje pošalju do 5 rečenica o sebi i svom radnom iskustvu (ukoliko ga imaju).

U cilju što boljeg kreiranja programa radionica prema potrebama polaznica, poželjno je da kandidatkinje popune anketu koja je anonimna, a nalazi ovde.

Rok za prijavu je utorak 7. jul, a kandidatkinje će potvrdu o učešću na radionicama, kao i agendu dobiti do 9. jula.

Broj polaznica je ograničen, a prioritet prilikom odabira kandidatkinja imaće nezaposlene žene i vlasnice mikro biznisa kojima je potrebna podrška u razvoju. Sve polaznice koje prođu celokupnu obuku dobiće sertifikat kao potvrdu o učešću.

U skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom, organizatori radionice pridržavaće se svih mera i preporuka u cilju sprečavanja širenja virusa kovid-19, a svim učesnicama biće obezbeđene maske, kao i alkohol za dezinfekciju.

Za sve dodatne informacije obratite se na onasnazivanje@fondb92.org ili putem telefona  +381 60 40 50 497.

Projekat sprovodi Fond B92, a podržan je od strane Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji (UN Women) u okviru projekta „Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti“ koji finansira Evropska unija.

Click