Aleluja za Andriju i drugarice za „nebeski razred“ (FOTO/VIDEO)

25. October 2023.
Izuzetni svetski i hrvatski muzičar Stjepan Hauser sinoć je odsvirao legendarnu numeru Leonarda Koena „Aleluja“ uz najveći hor koji je činila publika u prepunoj beogradskoj Areni. Pred obeležavanje šest meseci od ubistava dece i mladih u OŠ Vladislav Ribnikar, Duboni i Malom Orašju, ova numera puna simbolike, potresno i katarzično je delovala na publiku i prisutne roditelje Andrije Čikića, mamu Suzanu i tatu Miloša.
Miloš Čikić, Stjepan Hauser i Suzana Stanković Čikić i
Miloš Čikić, Stjepan Hauser i Suzana Stanković Čikić. Foto: Privatna arhiva

Piše: Veran Matić

Vidno potresen, Hauser je dugo najavljivao numeru: „Sledeću izvedbu bih voleo posvetiti… sledeća izvedba… kao što znate u Srbiji ima puno mladih talentiranih muzičara. Mladi virtuoz Andrija Čikić je sigurno bio jedan od njih (dug aplauz publike)… tako da ovu izvedbu posvećujem Andriji i njegovim drugaricama koje su u raju gore i koji će pjevati sa nama…“

 

 

Usledila je vanvremenska izvedba čiji je refren pevala čitava Arena i hor „nebeskog razreda“. 

Hauser je čuo Andrijino izvođenje sa muzičkog takmičenja Virtuosos u Mađarskoj. Pre koncerta u Areni, u razgovoru sa svojim timom izrazio je želju da jednu numeru posveti Andriji, svom virtuoznom prijatelju, konstatujući da on sam nije bio toliko virtuozan u Andrijinim godinama. 

 

Stjepan Hauser 3
Stjepan Hauser 4
Stjepan Hauser 1
Stjepan Hauser 2

 

Danas će se u Muzičkoj školi „Stanislav Binički“, koju je Andrija pohađao, održati komemoracija i koncert. 

U velikoj dvorani Kolarca će se 14. novembra u 20 časova održati finale  Memorijalnog takmičenje za najboljeg mladog kompozitora „Andrija Čikić“, uz izvođenje Andrijinih kompozicija i uručenje nagrada najboljima.

Stjepan Hauser 6
Stjepan Hauser 5

 

Prenošenje teksta i fotografija dozvoljeno je uz upit na mejl veran.matic@fondb92.org.

Click