ŽSF: Paketi sa hranom stižu do staračkih domaćinstava u najudaljenijim delovima Vranja

25. January 2023.
Ženski solidarni front (ŽSF) jedna je od šest organizacija u Srbiji koja je dobila 65 paketa hrane u okviru kampanje Srpskog filantropskog foruma “Spasimo hranu, spasimo humanost”, saopšteno je iz ove neformalne organizacije.
paketi-jedan-768x576
Foto: VOM

Izvor: VOM

U okviru ove kampanje za preko 1,4 milion dinara, nabavljeno ukupno 390 paketa hrane, što je po 65 za svaku od  organizacija (Banka hrane Vojvodine, Banka hrane Niš, Humano srce Šapca, ADRA, Fondacija SOS Dečija sela Srbija i Ženski solidarni front).

Paket hrane sadrži 10 kg brašna, 1 l ulja, 1 kg pirinča, 1 kg pasulja, 2 kg šećera, 1 kg soli, 700 g marmelade, 5 konzervi mesnog nareska od po 150 g, 5 konzervi pašteta od po 150 g i 5 konzervi sardine od po 125 g i njegova pojedinačna cena sa pakovanjem u kutije i transportom  iznosi 3.646,54 dinara.

Podsećamo da je Ženski solidarni front u okviru akcije “Sevap je merak” podelio blizu 500 paketa hrane penzionerima sa najnižim primanjima sa teritorije grada.

Kao neformalna grupa koja sarađuje sa svim relevantnim institucijama na teritoriji grada, Ženski solidarni front na sastanku prvog tima doneo je odluku, da paketi sa hranom budu podeljeni staračkim domaćinstvima u najudaljenijim planinskim krajevima Vranja. Naši prijatelji i saradnici iz Crvenog krsta iz Vranje ponudili su tehničku i logističku podršku u podeli paketa stanovnicima Krive Feje i Barelića. Na ovaj način sigurni smo da će hrana otići onima kojima je i te kako potrebna u ovim zimskim danima – navodi se u saopštenju ŽSF -a.

Iz ove organizacije se zahvaljuju Srpskom filantropskom forumu i Crvenom krstu Vranje, gde su danas stigli paketi sa hranom, odakle će biti distribuirani do staračkih domaćinstava u planinskim krajevima Vranja.

Click