“Win-win” prilika na 34. Beogradskom maratonu

27. April 2021.
Ovogodišnji 34. Beogradski maraton, pod sloganom Bez barijera, biće održan 06.06.2021. godine, umesto prvobitno planiranog termina 16.05.2021. godine.
_BRC6897

Promena datuma uslovljena je situacijom sa pandemijom virusa COVID-19 i usaglašena sa Kriznim štabom i svetskim krovnim organizacijama kada je trkački pokret u pitanju.

Kao i svake godine, i ovom prilikom, Beogradski maraton je posvećen promociji značaja darivanja, kao i sprovođenju različitih humanitarnih kampanja koje za cilj imaju konkretnu podršku ugroženim grupama.

Ove godine, na inicijativu Beogradskog maratona, po treći put su zajedno na humanitarnom zadatku, fudbalski klubovi Crvena Zvezda i Partizan i Beogradski maraton i to na vrlo specifičan način.

Fudbalski „večiti“  derbi, 164. po redu, između Crvene Zvezde i Partizana, održan je 07.04.2021. godine, a dresovi sa te najveće utakmice srpskog fudbala dati su na prodaju radi realizacije jednog izuzetno humanog cilja.

Želja je da sa partnerima Sportskim Savezom osoba sa invaliditetom Beograda i Srpskim Filantropskim forumom uradi sledeće:

  1. Prikupljanje sredstava za opremanje inkluzivnog sportskog vežbališta na otvorenom i inkluzivne sale za vežbanje u okviru Sportskog centra „ Olimp „ na Zvezdari, kao i nabavka sportske opreme potrebne za realizaciju programskih aktivnosti Sportskog saveza osoba sa invaliditetom grada Šapca. Revitalizacijom vežbališta i obezbeđivanjem opreme stvorili bi se uslovi za kontinuirano svakodnevno vežbanje preko 100 osoba sa invaliditetom, prvenstveno mladih, raznih kategorija invalidnosti. Za realizaciju ovog projekta potrebna su sredstva u iznosu od 2.300.000 rsd.
  2. Prikupljanje sredstava za finansiranje sportskih stručnjaka koji bi realizovali sportske programe za osobe sa invaliditetom grada Beograda u periodu jun – decembar 2021. Osam programa na deset lokacija širom grada pod stručnim nadzorom sportskih stručnjaka obezbedili bi uslove za kontinuirano vežbanje za više od 200 osoba sa invaliditetom, prvenstveno mladih, svih kategorija invalidnosti. Za ove potrebe su neophodna sredstva u iznosu od najmanje 1.000.000 rsd.
  3. Realizacija razvojnih programa koji bi omogućili većem broju osoba sa invaliditetom, pogotovo u prigradskim opštinama, da se uključe u aktivno bavljenje sportom čime bi se značajno poboljšao kvalitet života osoba sa invaliditetom u našem glavnom gradu i šire.

Kompletna akcija, odnosno opremanje sportskih vežbališta, realizacija sportskih programa za osobe sa invaliditetom i realizacija dugoročnih razvojnih programa biće sprovedena preko SSOSIB i sve uplate, odnosno sva finansijska sredstva treba proslediti na račun SSOSIB-a broj 325-9500600046308-30.

Pridružite se i odigrajte istorijsko „trece poluvreme“ 164. „večitog“ derbija između fudbalskih klubova Partizan i Crvena Zvezda, i sigurno ćete pobediti, a evo i kako.

Za uspešno poslovanje ili dobru poslovnu priliku obično se kaže da je Win Win situacija.

Učestvovanje u ovoj izuzetno humanoj akciji je jedinstvena Win Win Win Win Win situacija:

Win        Pomozite da se sprovede izuzetno human a ostvariv cilj, postanite donator i pomozite deci – osobama sa invaliditetom koja žele da se bave sportnom, da to čine na dostupan i organizovan način. Uklonite im barijere.

Win        Postanite prvi i jedini vlasnik kompleta dresova sa fudbalskog derbija između Crvene Zvezde i Partizana. Ovakva prilika stvorena je tek u 164. „večitom derbiju“, u istoriji ovog sportskog duela dugoj više od 74 godine.

Win        Budite ponosni vlasnik kompleta dresova sa fudbalskog derbija između Crvene Zvezde i Partizana, izložite ih u svom poslovnom prostoru ili konferencijskoj sali i na takav način pokažite partnerima da ste bili učesnik u izuzetno humanoj akciji.

Win        Učinite još jedno dobro delo – poklonite komplete dresova korisnicima Sportskog Saveza osoba sa invaliditetom Beograda, odnosno deci koja žele da se bave sportom, neka oni budu ponosnii vlasnici dresova svojih sportskih idola. Možda možete te komplete da poklonite i nekom amaterskom sportskom klubu, ili sportskom muzeju.

Win        Organizujmo zajedno završetak ovog „trećeg poluvremena“ izuzetno humane akcije, sprovodeći marketinške, PR i druge aktivnosti, odnosno aktivacije (o tome postoji pripremljen plan koji bi se sproveo do održavanja 34. Beogradskog maratona 06.06.2021. godine).

Click